05-07-2011 / Martijn Baten

Wie dagelijks op kantoor werkt, kan zich voorstellen dat managers niet altijd blij zijn als medewerkers veelvuldig Facebook bekijken onder werktijd. In sommige gevallen kan het echter zo zijn dat het soms even moet.
Er is iets bedacht waarmee je jouw Facebook pagina kunt veranderen in een Excel sheet. Je kunt hiermee vervolgens Facebook vanuit excel gebruiken in plaats van via je browser.

De tool HardlyWork maakt van je Facebook nieuwsoverzicht een spreadsheet door middel van de volgende stappen:

Stap 1 – Ga naar ‘HardlyWork’

Ga met naar http://www.hardlywork.in/

Stap 2 – Maak verbinding met Facebook

Om je Facebook nieuwsoverzicht in Excel te krijgen moet je HardlyWork koppelen aan je Facebook profiel. Om dit te doen klik je op de website op de blauwe knop in het midden met ‘Gimme dem spreadsheets’.

Stap 3 – Geef toestemming om je gegevens te gebruiken

Om Facebook te koppelen moet je toestemming geven aan Facebook om je gegevens te gebruiken voor Hardly Work. Klik op ‘Geef toestemming’ om dit te doen.

Stap 4 – Gebruik Hardly Work

Na het geven van toestelling aan Facebook zie je jouw Facebook nieuwsoverzicht direct in de tool Hardly Work.
In de formule-balk kun je op zoek gaan naar vrienden door ze in te typen in de balk. Je kunt scrollen door je nieuwsoverzicht en daarbij kun je ook de foto’s bekijken, reacties lezen en zien wie een statusupdate heeft ‘geliked’.

Disclaimer: Met dit artikel willen we je niet afleiden van je werk en gaan we er vanuit dat je de verantwoordelijkheid kunt nemen om de verwachte taken van je werkgever af te ronden en zelf daarmee ook verstandig om kunt gaan met het gebruik van Facebook.