Verberg Facebook statusupdates voor bepaalde personen

Privacy aanpassen
Wie actief op Facebook zit, heeft ook vrienden toegevoegd aan het profiel. Soms wil je wel met iemand in contact blijven via Facebook, maar is het voor jou niet nodig dat bepaalde personen jouw Facebook statusupdates ook mee kunnen lezen.

Het is mogelijk om met de algemene privacyinstellingen van Facebook in te stellen welke personen jouw statusupdates niet mogen lezen. Om dit te doen kun je een de volgende stappen doorlopen:

Stap 1 – Ga naar ‘Privacyinstellingen’
Klik in de blauwe menubalk van Facebook op ‘Account’ en dan op ‘Privacyinstellingen’.

Stap 2 – Instellingen aanpassen
Op de pagina voor Privacyinstellingen klik je onder het onderdeel ‘Delen op Facebook’ op ‘Instellingen aanpassen’. Je wordt doorgestuurd naar een nieuwe pagina.

Stap 3 – Kies voor ‘Berichten van mij’
Onder het onderdeel ‘Dingen die ik deel’ vind je ‘Berichten van mij’. Hier kun je klikken op de knop (slotje) die ernaast is afgebeeld.Standaard staat deze op ‘Iedereen’, maar het is mogelijk dat je deze instellingen elders hebt aangepast. Kies uit het lijstje dat verschijnt voor ‘Aanpassen’.

Stap 4 – Aanpassen
In het scherm wat nu verschijnt kun je de naam of namen opgeven van de personen van wie je graag wilt dat zij jouw statusupdates niet kunnen lezen. Dit doe je in het veld naast ‘Verbergen voor’. De namen verschijnen vaak al na het intypen van de eerste letters. Ben je klaar? Klik op wijzigingen opslaan om je instellingen te bevestigen.