02-12-2011 / Martijn Baten

Facebook Places is een functie van Facebook waarmee fysieke locaties (bijvoorbeeld een winkel of cafe) kunt toevoegen. Iedereen die dat wil kan iets toevoegen aan Facebook Places, wat er toe kan leiden dat er plaatsen dubbel worden toegevoegd of dat er verkeerde gegevens worden ingevoerd bij de plaats. Met de Facebook Places-editor kun je ervoor zorgen dat je favoriete plaatsen op de juiste manier worden weergegeven op Facebook.

Ga naar de ‘Facebook Places-editor’

Om naar de Places-editor te gaan, ga je in je browser naar facebook.com/places/editor. Hier kom je terecht op de pagina met alle informatie over de Facebook Places-editor en kun je beginnen met verbeteren.

Vier manieren om Facebook Places te verbeteren

Facebook geeft een viertal manieren waarop je Places kunt helpen. Hieronder worden deze elk kort toegelicht:

Dubbele plaatsen rapporteren

Het kan zijn dat er door meerdere personen dezelfde locatie is toegevoegd aan Facebook Places. Een veel voorkomende situatie is bijvoorbeeld dat er naast de locatie ook aan Places evenementen worden toegevoegd of dat er simpelweg meerdere locaties dezelfde naam hebben. Door aan Facebook te rapporteren welke plaatsen dubbel zijn toegevoegd, kan Facebook gebruikers de plaatsen laten zien zonder dubbelingen.

Dubbele plaatsen aan Facebook Places voorstellen

Bewerkingen voorstellen

Door bewerkingen voor te stellen kun je ontbrekende gegevens bij toegevoegde plaatsen aanvullen. Facebook laat je plaatsen zien op basis van jouw geografische locatie, zodat je deze plekken om je heen mogelijk kent en weet wat er ontbreekt.

Bewerkingen voorstellen

Bekijk de toegevoegde suggesties van anderen

Doordat anderen suggestie kunnen toevoegen, vraagt Facebook ook de hulp om deze aangedragen suggestie te bekijken. Hiermee kunnen anderen aangeven of de suggesties kloppen of niet. Het kan hierbij gaan om het adres van de locatie, de tags of de contactgegevens als website en e-mailadres. Is de toegevoegde suggestie een vorm van ‘spam’, dan kun je dat ook hier direct aangeven.

Bekijk de toegevoegde suggesties op Facebook Places

Voeg een afbeelding toe

Om de toegevoegde plaatsen te voorzien van afbeeldingen kun je aan locaties een website toevoegen. Facebook kijkt dan of dat het van deze site een foto kan ophalen om te gebruiken.

Selecteer een afbeelding om toe te voegen aan de locatie