02-10-2015 / Martijn Baten

Verkoop direct producten via Facebook bedrijfspagina's met Shopify

Gebruikers van Shopify kunnen vanaf nu direct producten verkopen via Facebook bedrijfspagina’s. In nauwe samenwerking met Facebook is een nieuw tabblad ontwikkeld voor bedrijfspagina’s om direct producten te tonen aan bezoekers. Direct vanuit de Facebook-app of mobiele website kunnen gebruikers naar de webshop worden gestuurd om een product aan te schaffen. In dit artikel wordt de werking van Shopify voor Facebook bedrijfspagina’s uitgelegd.

Verkoop producten via Facebook bedrijfspagina’s direct met Shopify

Shopify is een betaalbare software oplossing voor retailers die ook online hun producten eenvoudig willen verkopen. De dienst heeft naast samenwerking met Facebook ook integraties met Twitter en Pinterest.

Er zijn al talloze bestaande oplossingen om een eigen webwinkel te integreren binnen een Facebook bedrijfspagina als tabblad. Deze oplossingen werken echter niet op smartphones en tablets. Juist deze apparaten worden in toenemende mate gebruikt voor het raadplegen van Facebook. De toepassing van Shopify laat producten prominent op de Facebook bedrijfspagina zien wanneer deze op mobiel wordt bezocht (zie onderstaande animatie). Meer bezoekers zullen zo producten kunnen bekijken en de webshop bezoeken. Daarnaast kunnen bezoekers zich ook abonneren op de webshop binnen Facebook zodat zij een melding ontvangen wanneer nieuwe producten aan de shop zijn toegevoegd.

Shopify op Facebook bedrijfspagina's

Een kleine groep van Shopify verkopers heeft de nieuwe toevoeging voor Facebook bedrijfspagina’s al uitgeprobeerd. In de komende weken wordt de toevoeging voor alle Shopify gebruikers beschikbaar gemaakt zonder extra kosten. Wie nog geen gebruik maakt van Shopify kan zich via deze pagina aanmelden voor de wachtlijst om ook toegang te krijgen tot de nieuwe functie.