13-02-2015 / Martijn Baten

Verhandelen van spullen in Facebook groepen gemakkelijker

Facebook groepen bieden een omgeving om over een gemeenschappelijk onderwerp in gesprek te gaan, maar ook de mogelijkheid om spullen te kopen en verkopen. Vanaf nu biedt Facebook de mogelijkheid om gemakkelijker spullen te kopen en verkopen via Facebook groepen. Op het online sociale netwerk zijn al veel groepen aanwezig waarin gebruikers spullen te koop aanbieden. Met het introduceren van nieuwe functies wil Facebook dit beter ondersteunen.

Verkopen van spullen in Facebook groepen gemakkelijker

Gebruikers van Facebook groepen die als doel hebben om spullen te verkopen, kunnen met de verbeterde functies bij het starten van een nieuw bericht direct kiezen voor ‘Verkopen’. Hierna kunnen gebruikers een beschrijving opgeven, een prijs opgeven en aangeven waar het afgeleverd of opgehaald kan worden. Wanneer verkopers hun spullen hebben verkocht, kan dit worden aangegeven via de instellingen van het bericht. Verkopers hebben hiermee ook een goed overzicht over welke spullen zijn verkocht en welke zij nog te koop aanbieden.

Spullen verhandelen in Facebook groepen

Alle nieuwe functies worden in de komende maanden toegevoegd aan Facebook groepen waarin spullen worden verkocht. Facebook groepen waarin spullen worden verhandeld kunnen zich ook aanmelden voor de nieuwe functies via deze pagina in het Facebook helpcentrum.

Nederlandse Facebook groepen voor het verhandelen van spullen

In Nederland zijn er een groot aantal Facebook groepen waarin gebruikers tweedehands spullen te koop aanbieden en gebruikers nieuwe aankopen kunnen doen. Een selectie van een aantal Nederlandse Facebook groepen voor het verhandelen van spullen:

 

Ken jij nog meer Nederlandse Facebook groepen voor het kopen en verkopen van spullen, plaats een link en eventueel meer informatie in de reacties onderaan dit bericht.