19-10-2015 / Ayman van Bregt

Vernieuwde LinkedIn Groepen met iOS app geïntroduceerdLinkedIn heeft LinkedIn Groepen vernieuwd met nieuwe functies en een bijbehorende iOS app geïntroduceerd. De aanpassingen aan LinkedIn Groepen moeten zorgen voor betere conversaties onder professionals. In dit artikel staan de vernieuwingen aan de LinkedIn Groepen op een rij.

Vernieuwde LinkedIn Groepen met iOS app geïntroduceerd

In 2004 werden LinkedIn Groepen geïntroduceerd voor destijds 500.000 LinkedIn gebruikers. Sindsdien zijn LinkedIn Groepen een plek om met professionals te netwerken, kennis te delen en in discussie te gaan. Met meer dan 380 miljoen LinkedIn gebruikers wereldwijd zijn LinkedIn Groepen nu geheel opnieuw opgebouwd en ook toegankelijk via een aparte LinkedIn Groepen iOS-app.

Uit een blogpost van LinkedIn blijkt dat de vernieuwingen aan LinkedIn Groepen moeten leiden tot het eenvoudiger vinden van relevante conversaties. De volgende wijzigingen zijn doorgevoerd:

 • Betere conversaties met meer interactie
  Bij het plaatsen van een bericht in een LinkedIn Groep kunnen afbeeldingen worden bijgevoegd en kunnen andere LinkedIn groepsleden getagged worden (LinkedIn mention). Tevens zou er minder sprake van spam en promotionele content moeten zijn.
 • Altijd toegang tot de LinkedIn Groepen
  Met de nieuwe LinkedIn Groepen iOS app zijn de LinkedIn Groepen onderweg altijd toegankelijk en kunnen beheerders van LinkedIn Groepen eenvoudig de instellingen van de groep beheren.
 • Conversaties met LinkedIn gebruikers die je vertrouwt
  Een conversatie is waardevoller met professionals die je kunt vertrouwen. Conversaties in LinkedIn Groepen zullen vanaf nu alleen nog zichtbaar zijn binnen de groep (en niet in de eigen tijdslijn). Om relevante kennis bij een conversatie makkelijk toe te voegen kunnen groepsleven direct mensen uit het eigen LinkedIn netwerk uitnodigen om te reageren op een lopende conversatie.
 • Vernieuwde interface
  Een eenvoudigere navigatie moet het makkelijker maken om interessante conversaties te vinden om aan deel te nemen en deze zelf te starten.
 • De juiste LinkedIn Groep vinden
  Als je er niet in slaagt om interessante LinkedIn Groepen te vinden helpt LinkedIn je met tips om de juiste groepen te vinden op basis van jouw LinkedIn profiel en je LinkedIn netwerk.

Voor Engelstalige LinkedIn gebruikers zullen de nieuwe LinkedIn groepen per direct beschikbaar zijn via Linked.com en via de iOS-app. Meer informatie over de functies van de LinkedIn Groepen is te vinden in het LinkedIn Helpcentrum.

De onderstaande LinkedIn YouTube-video geeft een samenvatting van de mogelijkheden van de nieuwe LinkedIn Groepen: