29-09-2014 / Ayman van Bregt

Verrassende nieuwe beroepen op LinkedInIn het kader van LinkedIn’s ‘Bring in Your Parents Day‘ deed LinkedIn onderzoek onder meer dan 1100 ouders in Nederland naar de 10 meest verrassende beroepen. In dit artikel staan de 10 meest verrassende beroepen op een rij.

Verrassende nieuwe beroepen op LinkedIn

De LinkedIn Bring in Your Parents Day is er op gericht om werkende professionals (kinderen) hun ouders uit te laten nodigen op de werkplek zodat ouders zien wat hun kinderen zakelijke precies doen.
Uit onderzoek bleek vorig jaar dat  1 op de 3 ouders niet precies weet wat de baan van hun kinderen inhoudt. Vorig jaar was de eerste edite van Bring in Your Parents Day en door het succes zal er dit jaar op 6 november een tweede editie zijn.
Wereldwijd worden ouders in 14 landen uitgenodigd op het werk van hun kinderen. In het kader van deze dag heeft LinkedIn in Nederland door PanelWizard 1.112 Nederlanders (50 jaar en ouder met werkende kinderen) gevraagd naar de meest verrassende beroepen.
De 10 meest verrassende beroepen volgens de ouders zijn:

  1. Bitcoin handelaar;
  2. Drone operator;
  3. Vlogger;
  4. iPhone glazenmaker;
  5. Draagdoekconsulent;
  6. Cupcake Designer;
  7. 3D printspecialist;
  8. Moleculair kok;
  9. Crowdfunding specialist;
  10. Scrum master.

Ouders werden ook gevraagd welk ‘nieuw beroep’ ze zelf zouden kiezen. Daar kwamen hele andere banen uit zoals op 1) budget coach, op 2) de zorgtoezichthouder en op 3) de dierenpolitie.
De nieuwe beroepen roepen ook veel vraagtekens op bij ouders. Het minst bekende nieuwe beroep is dat van de UX designer (wat niet in de top 10 van meest verrassende nieuwe beroepen stond). Meer dan 9 op de 10 ouders heeft nog nooit van dit beroep gehoord net als de scrum master en de vlogger.

LinkedIn infographic verrassende nieuwe beroepen

In de onderstaande LinkedIn infographic staan de vijf meest verrassende nieuwe beroepen met een korte toelichting op wat het beroep inhoudt.

Verrassende nieuwe beroepen op LinkedIn infographic