08-07-2011 / Martijn Baten

Sinds deze week is het mogelijk om vanuit Facebook te videobellen met je vrienden. De samenwerking tussen Facebook en Skype maakt het nu mogelijk om via Facebook de videoverbinding met jouw Facebook-vrienden tot stand te brengen.

Het was al mogelijk om via tekst met je vrienden te chatten en nu voegt Facebook daar video aan toe.
Het gebruik maken van de videobelfunctie bij Facebook is eenvoudig. Om te starten kun je de onderstaande stappen doorlopen.

Stap 1 – Ga naar Facebook

Om gebruik te maken van de videobel functie van Facebook ga je in de browser naar facebook.com/videocalling om de videobel-functie te activeren.

Stap 2 – Kies voor ‘Get started’

Op deze Facebook-pagina over videobellen klik je op de centrale groene knop met de tekst ‘Get started’ om de functie te gebruiken.

Stap 3 – Met wie wil je videobellen?

Aan de rechterzijde van de pagina verschijnt een lijst met alle personen die op dit moment ‘online’ zijn en met wie je kunt videobellen. Klik op de naam van de Facebook vriend die je wil bellen, om verder te gaan.

Stap 4 – Start met videobellen

Als je op de naam hebt geklikt zie je onderaan de pagina een chatvenster openen. Hier kun je met de andere persoon in tekst chatten. In het blauwe bovenbalkje vind je nu de mogelijkheid om een videobel sessie te starten. Kies voor het camera-icoon om dit te doen.

Stap 5 – Installeer de software

Om Facebook videobellen werkend te maken moet je nog een software programma installeren. Dit wordt je automatisch gevraagd wanneer je voor de eerste keer hebt gekozen met iemand te videobellen.


Download het bestand en installeer deze vervolgens op je computer en voer het bestand uit. Op je beeldscherm zie je dat er iets wordt geïnstalleerd waarna vervolgens automatisch de aanvraag voor het videogesprek start.

Stap 6 – Videobellen

Net als je misschien gewend bent van het programma Skype wordt nu gevraagd aan de andere persoon om het videogesprek te accepteren zodat je elkaar kunt zien en beginnen met praten. Wanneer de ander dit doet, begint het videobellen automatisch.
Wordt er niet opgenomen, dan kun je een videoboodschap achterlaten door voor ‘Record Message’ te kiezen. De andere persoon kan dat bericht dan later bekijken.

Hieronder kun je nog een vermakelijke video bekijken over Facebook Videobellen.