12-04-2016 / Ayman van Bregt

Visualiseer je LinkedIn netwerk met SocilabIedere LinkedIn gebruiker heeft een netwerk van connecties op LinkedIn. Elke gebruiker van LinkedIn heeft een eigen netwerk van professionele connecties. Het visualiseren van het eigen LinkedIn netwerk kan handig zijn om inzicht te krijgen in de manier waarop het netwerk is opgebouwd.
In dit artikel staan de mogelijkheden op een rij om het LinkedIn netwerk te visualiseren met Socilab.

Visualiseer je LinkedIn netwerk met Socilab

LinkedIn bood gebruikers zelf de mogelijkheid om het LinkedIn netwerk te visualiseren met LinkedIn InMaps. Sinds 2015 is LinkedIn InMaps echter niet meer beschikbaar.
Met het alternatief Socilab is het mogelijk kosteloos het eigen LinkedIn netwerk te visualiseren door de volgende stappen uit te voeren:

  1. Inloggen via LinkedIn op Socilab
    Ga naar de Socilab website en klik op de blauwe knop ‘Sign in with LinkedIn’.
  2. LinkedIn activeren
    Er verschijnt een pop-up met de mogelijkheid om Socilab toegang te geven tot het LinkedIn netwerk. Vul de LinkedIn login gegevens in en klik op ‘Allow access’.
  3. LinkedIn netwerk visualisatie bekijken
    De visualisatie van het LinkedIn netwerk wordt nu gegenereerd. Dit kan even duren dus laat de browser open. Vervolgens is het LinkedIn netwerk te bekijken via de Socilab visualisatie waarbij er ingezoomd kan worden en geklikt kan worden op de LinkedIn connecties in de visualisatie zoals onderstaande afbeelding laat zien.

LinkedIn netwerk visualiseren met Socilab