21-08-2011 / Ayman van Bregt

Neem je zowel deel aan LinkedIn en Twitter als sociale netwerken? Dan is Tweets een handige toepassing binnen LinkedIn die je tijd bespaart als je optimaal van LinkedIn en Twitter gebruik wilt maken. Tweets kun je eigenlijk zien als een Twitter cliënt zoals Hootsuite en Tweetdeck maar dan binnen LinkedIn zelf. In een eerder artikel hebben we al uitgelegd hoe je deze toepassing toevoegt aan LinkedIn. Hieronder wordt dieper ingegaan op de manier waarop je de toepassing kunt gebruiken om er de volgende voordelen mee te halen:

  • Je blijft bij (binnen LinkedIn als omgeving) wat de mensen die jij op Twitter volgt tweeten
  • Je kunt zien wie je wel op LinkedIn in je netwerk hebt maar (nog) niet op Twitter volgt
  • Je kunt vanuit LinkedIn berichten delen die als Tweet terecht komen bij jouw volgers op Twitter

 

Tweets – Overview
Als je binnen de toepassing op ‘overview’ klikt,  zie je jouw volgers en lists van Twitter die ook in jouw LinkedIn netwerk zitten inclusief de tweets van deze mensen. Je kunt ook direct reageren op tweets die je hier ziet.

Tweets – Connections
De tab ‘Connections’ geeft je inzage in wie je uit jouw LinkedIn netwerk wel volgt (klik op ‘Following’) en niet volgt (klik op ‘Not following’). Hier kun je makkelijk en snel besluiten wie uit jouw LinkedIn netwerk je ook wilt volgen op Twitter.

Tweets – My Tweets
My Tweets geeft je een overzicht (chronologisch weergegeven) en je kunt hier ook direct een bericht ingeven en delen via Twitter (type het bericht en klik op ‘update Twitter’). Als je ‘Share on LinkedIn status’ aanvinkt, zal het bericht ook via LinkedIn gedeeld worden als statusupdate.

Tweets – Settings
Bepaal voor jezelf of de settings naar wens zijn ingesteld. Je kunt er voor kiezen om al je Tweets ook op je LinkedIn profiel te tonen of alleen die wanneer je hier bewust voor kiest (‘Displaying tweets on your profile’) en er zijn nog uitgebreidere instellingen mogelijk (‘Additional Twitter settings’).

Wil je via LinkedIn op de hoogte blijven van onze tips & tricks? Volg ons dan hier!