19-04-2012 / Stefan Mooren

Wanneer je bent ingelogd met je LinkedIn profiel en sites bezoekt die gebruik maken van officiële LinkedIn-plugins, dan weet LinkedIn dat je deze sites hebt bezocht. LinkedIn gebruikt deze informatie naar eigen zeggen om de algehele ‘LinkedIn ervaring’ te verbeteren. In de praktijk zorgt de informatie er bijvoorbeeld voor dat je op bepaalde websites kunt zien hoeveel van jouw connecties een artikel hebben gedeeld van deze site. Als je niet wilt dat LinkedIn weet welke sites je bezoekt (die gebruik maken van een LinkedIn-plugin), dan kun je dit heel eenvoudig uitschakelen. Hieronder wordt stapsgewijs uitgelegd hoe het werkt:

Stap 1 – Ga naar Settings

Zorg dat je bent ingelogd met je LinkedIn profiel en klik rechts bovenin op je profielnaam. Er verschijnt een keuzemenu waar je kiest voor ‘Settings’ (instellingen).

Stap 2 – Kies Groups, Companies & Applications

Op de pagina die verschijnt, kies je via het keuzemnu linksonder van het scherm voor ‘Groups, Companies & Applications’.

Stap 3 – Open de instellingen voor LinkedIn-plugins op externe websites

Vervolgens klik je op de tekst ‘Manage settings for LinkedIn plugins on third-party sites’ om het venster te openen waarmee je de instellingen voor LinkedIn-plugins op externe websites kunt wijzigen.

Stap 4 – Voorkom dat LinkedIn weet welke sites je bezoekt

In het venster dat verschijnt, vink je het vakje bij de tekst ‘Yes, allow LinkedIn to receive information about my visits to pages that use LinkedIn plugins’ uit. Op deze manier geef je aan dat je LinkedIn geen informatie wilt geven over de sites je bezoekt die gebruik maken van een LinkedIn Plugin. Om deze keuze te bevestigen, klik je op de knop ‘Save changes’.