26-12-2011 / Stefan Mooren

In het artikel Twitter aan LinkedIn koppelen legden we al uit hoe je een Twitter-account aan je LinkedIn profiel kunt koppelen. Wanneer je jouw Twitter-account zichtbaar maakt op je profiel, wordt een Twitter Follow knop zichtbaar waarmee bezoekers van je profiel je snel en eenvoudig via Twitter kunnen volgen door op de knop te klikken. Bij de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) zien we vaak de vraag voorbij komen waarom mensen de Twitter Follow knop niet zien op hun profiel terwijl ze wel de toepassing gebruiken.

Waarom de Twitter Follow knop niet zichtbaar is

Er is een hele simpele verklaring te geven voor de vraag waarom veel mensen de Twitter Follow knop niet zien op hun eigen profiel. Deze knop is namelijk alleen zichtbaar voor anderen op LinkedIn. Log maar eens in op het profiel van iemand anders (bijvoorbeeld een collega of vriend) en bezoek je eigen profiel. Je zult dan zien dat de Twitter Follow knop voor anderen wel gewoon zichtbaar is. Hieronder leggen we het uit aan de hand van voorbeelden:

A: Als je de Twitter toepassing voor LinkedIn gebruikt en vervolgens via je eigen profiel bekijkt, dan zie je alleen de profielnaam van je Twitter account zoals hierboven.

B: Zodra je bent ingelogd op het LinkedIn profiel van iemand anders en je vervolgens je eigen profiel opzoekt, zie je wel de Twitter Follow knop.