02-02-2012 / Stefan Mooren

Het is belangrijk om een veilig wachtwoord te kiezen voor LinkedIn (en andere social mediaprofielen). Bij de Nederlandse Social Media Academie zien we regelmatig verontrustende berichten voorbij komen van mensen waarbij spam wordt verstuurd vanuit hun LinkedIn profiel. Een mogelijke oorzaak kan zijn dat iemand of een softwareprogramma toegang heeft gekregen tot het wachtwoord van het profiel. Wanneer dit gebeurt, is het aan te raden om zo snel mogelijk het wachtwoord te veranderen. Om deze reden wordt hieronder uitgelegd hoe dit werkt:

Stap 1 – Ga naar instellingen

Klik rechtsboven van je profiel op het uitschuifmenu dat te vinden is bij de naam van je profiel. Kies vervolgens voor ‘Settings’ (instellingen).

Stap 2 – Kies account

Klik in het keuzemenu aan de linkerzijde van de instellingen-pagina voor ‘Account’.

Stap 3 – Verander wachtwoord

Kies ‘Change Password’ (verander wachtwoord) om een venster te openen waarmee je jouw huidige wachtwoord kunt vervangen voor een nieuwe.

Stap 4- Voer het nieuwe wachtwoord in

Vul via het venster dat verschijnt achtereenvolgens de volgende velden in:

  • Old Password: Je huidige wachtwoord
  • New Password: Het nieuwe wachtwoord dat je voortaan wilt gebruiken
  • Confirm new password: Bevestig ter beveiliging je nieuwe wachtwoord door het nogmaals in te voeren

Als je alles naar wens hebt ingevuld, klik je op de knop ‘Change password’. vanaf dit moment kun je alleen nog inloggen bij je LinkedIn profiel met het zojuist gekozen wachtwoord.