07-10-2019 / Ayman van Bregt

LinkedIn biedt gebruikers verschillende mogelijkheden om te netwerken en zo relaties te leggen en onderhouden. Om een betekenisvolle relatie op te bouwen kunnen LinkedIn gebruikers uit verschillende opties kiezen op LinkedIn. Dit artikel zet de mogelijkheden op een rij om een netwerk op LinkedIn uit te breiden.

Zo kun je een netwerk uitbreiden op LinkedIn

Het uitbreiden van een netwerk met relevante relaties op LinkedIn is waardevol omdat daarmee de waarde van het netwerk vergroot wordt.  Een zakelijk netwerk dat groeit gaat echter niet om kwantiteit maar vooral om de kwaliteit van de relaties die er uiteindelijk voor zorgen dat een netwerk van waarde is. LinkedIn geeft een aantal tips aan gebruikers om op een relevante manier nieuwe relaties op te bouwen via het platform.

Andere LinkedIn gebruikers volgen
Voor gebruikers op LinkedIn die geen bekende zijn voorziet LinkedIn in de mogelijkheid om deze personen te volgen. Op deze manier is de informatie en updates van een persoon zichtbaar op de startpagina, zonder dat een direct connectieverzoek nodig is om geïnformeerd te blijven over deze persoon. Door de interactie die mogelijk is op basis van de content kan er mogelijk een relatie worden opgebouwd. Het volgen van een LinkedIn gebruiker kan op basis van de volgende stappen.

Het is tevens mogelijk om bezoekers van het LinkedIn profiel standaard eerst het profiel te laten volgen door middel van deze instelling. Op deze manier worden onbekenden aangemoedigd om eerst het profiel te volgen in plaats van een connectieverzoek te versturen.

Het juiste moment om een LinkedIn gebruiker uit te nodigen
LinkedIn adviseert gebruikers om het netwerk uit te breiden met personen die je als gebruiker kent en vertrouwt. De bereidheid om vanuit het netwerk een gebruiker uiteindelijk te helpen is daarmee een stuk groter. Het is ook eenvoudiger om een bericht te sturen of om hulp te vragen in een netwerk van mensen die al bekend zijn en waar al een relatie mee is opgebouwd.

Berichten versturen aan onbekende gebruikers
LinkedIn adviseert gebruikers om andere gebruikers die nog niet in het netwerk zitten een bericht te sturen door middel van een warme introductie. Andere LinkedIn gebruikers die de ‘onbekende persoon’ wel kennen kunnen voor een introductie zorgen door middel van een groepsbericht gericht aan alle betrokkenen.

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.


De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan uiteraard vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.