04-05-2015 / Ayman van Bregt

15 tips voor aantrekkelijke berichten op een LinkedIn bedrijfspaginaLinkedIn is niet alleen aantrekkelijk vanwege de meer dan 330 miljoen LinkedIn profielen. Ook met meer dan 3 miljoen LinkedIn bedrijfspagina’s is het netwerk interessant om als organisatie zichtbaar te zijn op LinkedIn je te profileren.
In dit artikel staan 5  tips voor aantrekkelijke berichten op LinkedIn bedrijfspagina’s op een rij.

5 tips voor aantrekkelijke berichten op een LinkedIn bedrijfspagina

LinkedIn zette de tips zelf op een rij in een overzichtelijke Slideshare-presentatie. In de Slideshare-presentatie die onderaan dit artikel is weergegeven staan 15 tips die kunnen bijdragen om meer aantrekkelijkere berichten te plaatsen op een LinkedIn bedrijfspagina. Op basis van de 15 tips van LinkedIn zijn in onze ogen dit de 5 meest relevante tips voor aantrekkelijke berichten op een LinkedIn bedrijfspagina:

 1. Denk als een journalist
  Zorg voor een aantrekkelijk titel (header) die aandacht trekt en mensen verleidt om iets te willen lezen.
 2. Plaats in het bericht een duidelijke call to action
  Vergeet niet om mensen die het bericht lezen aan te zetten tot een volgende stap. Door een link op te nemen in het bericht kunnen lezers van de update een stap verder na het lezen van de informatie. LinkedIn geeft aan dat berichten met een link in berichten van een LinkedIn bedrijfspagina twee keer beter scoren.
 3. Stel vragen aan de volgers van een LinkedIn bedrijfspagina
  Gebruik de LinkedIn bedrijfspagina niet alleen om berichten over de organisatie te plaatsen maar stel ook eens een vraag die relevant is voor volgers van de LinkedIn bedrijfspagina om ze te betrekken en te activeren.
 4. Gebruik visuele content zoals afbeeldingen
  Trek niet alleen de aandacht met een aantrekkelijke titel maar plaats ook altijd een afbeelding of andere visuele content bij een bericht.
 5. Creëer waardevolle en ‘snackable’ content
  Denk na over hoe de berichten die je plaatst qua content van waarde zijn voor de lezers maar ook makkelijk te bekijken zijn. De combinatie van content die waardevol is en ‘snackable’ zal er toe leiden dat een lezer het sneller deelt met het eigen LinkedIn netwerk.

 

15 tips voor aantrekkelijke berichten op een LinkedIn bedrijfspagina

In de onderstaande LinkedIn-Slideshare presentatie staan naast de bovenstaande vijf tips nog tien andere tips op een rij om aantrekkelijke berichten op een LinkedIn bedrijfspagina te plaatsen.

Handleiding om een LinkedIn bedrijfspagina op te zetten

Presenteer je bedrijf op LinkedIn en maak je producten/diensten bekend

De praktijkgids ‘LinkedIn bedrijfspagina maken’ leert je alles om aan de slag te gaan met de mogelijkheden van een bedrijfspagina op LinkedIn. Deze NSMA-praktijkgids biedt als handleiding een overzichtelijk stappenplan om je bedrijfsprofiel op LinkedIn door middel van een LinkedIn bedrijfspagina te maken en te gebruiken.
Bekijk de NSMA Praktijkgids LinkedIn bedrijfspagina maken in onze webwinkel.