04-10-2013 / Martijn Baten

facebook-hashtags-klein

Facebook hashtags zijn voor bedrijven op het online sociale netwerk een nieuwe kans om onder de aandacht te komen van gebruikers. Hoewel de positieve effecten van Facebook hashtags nog niet volledig zijn aangetoond, biedt het gebruik van hashtags in statusupdates een aantal voordelen. Het bureau PiJnz heeft een infographic gemaakt over het gebruiken van Facebook hashtags als bedrijf. In de infographic wordt ingegaan op de voordelen om Facebook hashtags te gebruiken. In dit artikel worden deze kort toegelicht.

5 voordelen van Facebook hashtags voor bedrijven

1. Bereik vergroten: Met behulp van hashtags kun je mensen die geïnteresseerd zijn in specifieke onderwerpen helpen verbinden met anderen en zelf onderdeel worden van de conversatie.

2. Versterken van je merk: Nieuwe ideeën of producten kun je met behulp van een zelf gecreëerde hashtag speciale aandacht geven. Laat mensen deze hashtag gebruiken voor het delen van bijvoorbeeld hun ervaringen of mening over het idee/product.

3. Meerdere social media platformem: Hashtags kunnen op meerdere social media platformen worden gebruikt. Zo maken Twitter, Tumblr en Instagram ook gebruik van hashtags. Je kunt eenvoudig hetzelfde bericht doorplaatsen op meerdere platformen.

4. Promoot acties en evenementen: Je kunt een speciale hashtag gebruiken in updates die je plaatst om acties onder de aandacht te brengen die plaatsvinden op andere platformen.

5. Verzamel fans en potentiële leads: Hashtags bieden je de mogelijkheid om gebruikers te interesseren in je bedrijfspagina en hiermee ervoor te zorgen dat zij de pagina ‘liken’ (volgen) om zo betrokken te worden bij het bedrijf.

Infographic: Facebook hashtags

Bovengenoemde voordelen van Facebook hashtags zijn verwerkt in een infographic van PiJnz. Deze is hieronder weergegeven:

Facebook hashtags

Meer over Facebook hashtags

Facebook hashtags zijn recentelijk geïntroduceerd in navolging op het gebruik van hashtags binnen TwitterTumblr en Instagram. In onderstaande artikelen is meer te lezen over Facebook hashtags: