29-05-2015 / Martijn Baten

Facebook evenementenMet meer dan 1,44 miljard gebruikers op Facebook worden dagelijks veel nieuwe evenementen aangemaakt. Hoewel het niet bekend is hoeveel Facebook evenementen er dagelijks worden gestart, is recent wel bekend geworden dat Facebook het team uitbreid dat aan de evenementen functie werkt. In de komende jaren worden daarom zeven nieuwe functies geïntroduceerd. In dit artikel staan de nieuwe functies voor Facebook evenementen op een rij.

7 functies voor Facebook evenementen die de komende jaren verschijnen

Gebaseerd op een exclusief interview dat de website mashable.com had met Aditya Koolwal, product manager van Facebook evenementen, zijn zeven aankondigingen gedaan voor nieuwe functies. Deze laten zien dat in de komende jaren verder wordt geïnvesteerd in de mogelijkheden om evenementen aan te kondigen op het online sociale netwerk. Het is vooralsnog onduidelijk wanneer de functies worden geïntroduceerd, maar Koolwal geeft aan dat de meeste dit jaar nog zullen volgen.

1. Meer Facebook evenementen in het nieuwsoverzicht

Gebruikers zien in het Facebook nieuwsoverzicht al evenementen verschijnen wanneer een vriend aangeeft naar een evenement toe te gaan of er zelf één publiekelijk heeft aangemaakt. Facebook gaat in de komende tijd deze updates meer tonen in het nieuwsoverzicht. Volgens Koolwal geven mensen namelijk vaker aan naar een Facebook evenement te gaan als deze ook meer zichtbaar is in het nieuwsoverzicht.

2. Meer aanbevelingen voor Facebook evenementen in het nieuwsoverzicht

Naast het frequenter tonen van Facebook evenementen waar vrienden naartoe gaan, zal het online sociale netwerk ook, na het aangeven dat je naar een evenement toe gaat, suggesties doen voor andere relevante evenementen. Ook op deze manier hoopt Facebook dat gebruikers meer gestimuleerd worden om naar een evenement gaan.

3. Delen van evenementen in Facebook Messenger

Met meer dan 600 miljoen gebruikers van Facebook Messenger en de toevoeging van apps aan het Facebook Messenger platform, wil Facebook het gemakkelijker maken om tijdens een chatgesprek een Facebook evenement te delen. Deze functie moet het voor gebruikers laagdrempelig maken om iemand uit te nodigen of te attenderen op een evenement.

4. Verdere integratie van Facebook Messenger

Op dit moment is het mogelijk voor beheerders van een Facebook evenement om een groeps-chat te starten met aanwezige gasten. Koolwal geeft aan dat deze functie zal worden uitgebreid naar een functie waarbij een beheerder 1-op-1 chats kan starten met iemand die is uitgenodigd.

5. Uitnodigen van niet-Facebook gebruikers voor evenementen

Op basis van feedback door gebruikers heeft Facebook ontdekt dat er de behoefte is om na het aanmaken van een Facebook evenement ook personen uit te nodigen die geen Facebook-account hebben. Hoewel de functie nog niet is ontwikkeld en ook niet direct zal verschijnen, denkt Koolwal toch over een scenario waarbij gebruikers iemand kunnen uitnodigen op basis van een e-mailadres. Vervolgens ontvangt deze vriend de uitnodiging per e-mail met de mogelijkheid om de aanwezigheid door te geven.

6. Ontvangstbevestigingen voor privé Facebook evenementen

Privé en openbare Facebook evenementen zullen beter van elkaar worden gescheiden. Eén van de dingen die Facebook hiervoor in werking zet is het tonen van ontvangstbevestigingen voor Facebook evenementen die privé worden georganiseerd. Vergelijkbaar met de manier waarop je kunt zien of iemand een bericht heeft gelezen op WhatsApp en Facebook Messenger, wordt getoond of iemand een uitnodiging heeft bekeken. Beheerders van Facebook evenementen kunnen zelf ook de status van iemand aanpassen waardoor het overzichtelijker wordt wie wel en niet aanwezig zijn.

7. Een aparte Facebook evenementen app 

Koolwal geeft aan dat er ideeën zijn voor een aparte mobiele applicatie voor Facebook evenementen om deze aan te maken en bij te houden voor de evenementen die je organiseert of waarvoor je uitgenodigd bent. Op dit moment zijn er geen concrete plannen voor de ontwikkeling van de app, maar die kunnen er wel komen. In de afgelopen jaren heeft Facebook veel aparte applicaties gelanceerd zoals Messenger, Groups, Hyperlapse, enzovoorts. Een Facebook evenementen app zou goed passen in lijn met deze ontwikkeling.