12-05-2017 / Martijn Baten

Het adverteren op Facebook biedt bedrijven en ondernemers verschillende mogelijkheden. Doordat meer dan 1,97 miljard personen maandelijks van het online sociale netwerk gebruik maken, is het een aantrekkelijk platform om op een gerichte manier onder de aandacht te komen van (potentiële) klanten. Echter slechts een beperkt deel van de bedrijven op Facebook adverteert daadwerkelijk. Dit artikel legt uit hoe bedrijven kunnen adverteren op Facebook in 5 stappen.

Adverteren op Facebook in 5 stappen

Adverteren op Facebook biedt het voordeel om op een gerichte manier je boodschap onder de aandacht te brengen. Door verschillende uitgebreide doelgroepopties, kunnen adverteerders personen bereiken op verschillende momenten van de klantreis. Tevens laten advertentiecampagnes op Facebook vaak goede resultaten zien voor een relatief klein budget. Uit een studie door eMarketer blijkt dat 95% van de ondervraagde marketeers aangeven de beste resultaten te bereiken door te adverteren op Facebook. De kosten van een advertentiecampagne op Facebook zijn daarnaast relatief laag en kunnen al worden opgestart vanaf het minimumbedrag van 1 dollar.

De onderstaande infographic gemaakt door Headway Capital biedt een praktische handleiding om te starten met het adverteren op Facebook. Door een 5-stappenplan te doorlopen kun je zelf via de Facebook Ads Manager een campagne opzetten. Een effectieve campagne op Facebook start met het vaststellen van de doelstelling en het resultaat dat je graag wilt realiseren. Daarnaast is het belangrijk goed voor ogen te hebben wie je wilt bereiken en wat het beschikbare budget is. Wanneer je deze vragen voor jezelf hebt beantwoord kun je starten met het aanmaken van de eerste advertentie. Alle specificaties voor de verschillende type Facebook advertenties staan in dit artikel op een rij. De 5 stappen die in de infographic terugkomen zijn achtereenvolgens:

Stap 1: Kies je marketingdoelstelling;
Stap 2: Stel je doelgroep samen;
Stap 3: Stel je budget en planning in;
Stap 4: Geef de Facebook advertentie vorm;
Stap 5: Bekijk de resultaten en rapportages.

 

Adverteren op Facebook in 5 stappen

 

Meer leren over Facebook en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.