14-04-2017 / Martijn Baten

Op Facebook zijn op dit moment meer dan 65 miljoen Facebook bedrijfspagina’s aangemaakt, waarvan 5 miljoen actief adverteert. Meer dan driekwart van de bedrijven die adverteren vanuit een Facebook bedrijfspagina zijn afkomstig van buiten de Verenigde Staten. In dit artikel staan de meest recente inzichten over bedrijven die adverteren op Facebook op een rij.

Slechts 5 miljoen bedrijfspagina’s adverteren op Facebook

Het grooste online sociale netwerk is met 1,79 miljard gebruikers een belangrijk kanaal voor bedrijven om (nieuwe) klanten te bereiken. In september 2016 maakte Facebook bekend dat 4 miljoen adverteerders actief waren, in maart 2016 was dit zelfs nog 3 miljoen. In het afgelopen half jaar zijn er dus opnieuw een miljoen adverteerders op bijgekomen, wat het aantal naar 5 miljoen brengt. Het grootste deel van de adverteerders is afkomstig van buiten de VS. Met name in landen als Argentinië, Brazilië, India, Mexico en Thailand neemt het aantal adverteerders op Facebook snel toe. 

 5 miljoen adverteerders op Facebook

Toch is 5 miljoen adverteerders maar een klein deel van de 65 miljoen bedrijven die een Facebook bedrijfspagina hebben of de 8 miljoen bedrijven met een bedrijfsaccount op Instagram. Om meer bedrijven te laten adverteren op Facebook en Instagram worden door het online sociale netwerk een aantal maatregelen genomen. Zo gaat Facebook bedrijven meer adviseren en inspireren over de mogelijkheden die adverteren op Facebook bieden. In verschillende landen komen adviesraden die kleine adverteerders gaan begeleiden en professionals die zichzelf willen ontwikkelen kunnen  terecht bij de online cursussen die worden aangeboden via Blueprint.

Daarnaast worden aanpassingen doorgevoerd aan de Facebook Ads Manager waardoor adverteerders sneller een succesvolle campagne opnieuw kunnen opzetten vanuit de mobiele advertentiebeheer app. Daarnaast zijn er voor bedrijven nieuwe targeting opties om klanten te bereiken in andere landen. Een voorbeeld hiervan zijn de ‘vergelijkbare doelgroepen’ die internationaal beschikbaar zijn geworden.

Meer leren over Facebook en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.