09-07-2018 / Ayman van Bregt

LinkedIn introduceert een nieuwe functie om berichten op LinkedIn automatisch te vertalen. Updates op de startpagina van LinkedIn kunnen met één druk op de knop automatisch worden vertaald de taal van de gebruiker. Dit artikel licht de mogelijkheden van de ‘See translation’-functie verder toe.

Automatisch vertalen van berichten op LinkedIn

Dagelijks wissen talloze professionals kennis en inzichten uit op LinkedIn. Door het internationale karakter van het platform met meer dan 500 miljoen leden introduceert LinkedIn de ‘See translation’-functie om het gebruikers makkelijker te maken om berichten op LinkedIn in een andere taal te lezen. De functie werkt standaard voor content die gepubliceerd is in een andere taal dan de taalinstelling van een gebruiker.

LinkedIn berichten in de tijdlijn die in een andere taal zijn gepubliceerd hebben standaard een ‘See translation’-knop. Naast de taalinstelling wordt er ook rekening gehouden met het land van waaruit de gebruiker actief is om de vertaling te doen. De vertalingen zijn op basis van de Microsoft Text Analytics API. De vertalingen op Bing, Office en Skype zijn op basis van dezelfde technologie. De vertaling van LinkedIn berichten in de tijdlijn is beschikbaar in meer dan 60 talen waaronder Duits, Japans en Spaans voor zowel desktop- als mobiele app-gebruikers.

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.