01-05-2017 / Ayman van Bregt

LinkedIn heeft recent de mijlpaal van 500 miljoen leden bereikt. Leden uit 200 verschillende landen verbinden met elkaar en ontdekken nieuwe kansen via deze connecties op LinkedIn. Dit artikel zet de impact van 500 miljoen leden op LinkedIn op een rij aan de hand van recent vrijgegeven cijfers.

Meer dan 500 miljoen professionals op LinkedIn

LinkedIn publiceerde een blogpost over de behaalde mijlpaal van 500 miljoen leden. De vijfhonderd miljoen LinkedIn leden zorgen wekelijks voor 100.000 (blog)artikelen die worden gepubliceerd. Daarnaast zijn er wereldwijd meer dan 10 miljoen vacatures beschikbaar en hebben professionals toegang tot 9 miljoen bedrijven en organisaties die aanwezig zijn op LinkedIn.

Een zakelijke community van deze omvang bestond niet tot op heden. Hoewel de gehele LinkedIn gemeenschap omvangrijk is, als individuele gebruiker kunnen eenvoudige handelingen op LinkedIn ook veel impact hebben. Iedere connectie kan van betekenis zijn.

LinkedIn stelt dat:

  • Iedere connectie gemiddeld een netwerk heeft van 400 nieuwe relaties waardoor je effectiever kunt netwerken en om introducties kunt vragen;
  • Iedere connectie het mogelijk maakt om bij gemiddeld 100 nieuwe bedrijven onder de aandacht te komen die op zoek zijn naar het talent en de vaardigheden die je bezit.
  • Iedere connectie ontsluit gemiddeld meer dan 500 vacatures via zijn/haar netwerk.

Tips voor een effectiever LinkedIn profiel

De Nederlandse Social Media Academie schrijft met regelmaat over LinkedIn en biedt diverse tips voor een effectiever gebruik van LinkedIn. De onderstaande recente artikelen helpen om een effectiever LinkedIn profiel op te stellen en slimmer gebruik te maken van LinkedIn:

 

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.