13-03-2017 / Ayman van Bregt

Het nieuwe ontwerp van de LinkedIn browserversie geeft gebruikers verschillende nieuwe mogelijkheden. Zo biedt in het nieuwe ontwerp de LinkedIn zoekfunctie sinds kort al nieuwe mogelijkheden, waaronder opties om slimmer te zoeken binnen LinkedIn. In dit artikel staan verschillende tips op een rij om de zoekfunctie van LinkedIn slimmer te benutten.

Gerichter en slimmer zoeken op LinkedIn

Nadat LinkedIn in januari vijf nieuwe zoekcommando’s heeft geïntroduceerd (voornaam, achternaam, titel, organisatie en opleiding), heeft LinkedIn geïnvesteerd in het verbeteren van de prestaties en de relevantie van de inzichten van de zoekresultaten. LinkedIn rolt gefaseerd de volgende mogelijkheden uit voor gebruikers, waardoor het mogelijk is om slimmer te zoeken naar resultaten op LinkedIn:

 • Zoekcommando’s:
  Het is mogelijk om met specifieke zoekcommando’s te zoeken op LinkedIn, ‘boolean operators‘ genaamd.
  Door het toevoegen van ‘AND’, ‘OR’ of ‘NOT’ kan gerichter gezocht worden om bepaalde informatie te filteren of juist toe te voegen aan de resultaten.
 • Actieve filters:
  Bij het gebruik van filters in de zoekresultaten zullen deze actief blijven (sticky filters) bij een toekomstige zoekopdracht. De filters blijven actief totdat deze worden uitgezet via de ‘Clear all’-knop bovenaan de lijst met filters.
 • Opgeslagen zoekopdrachten:
  Bij het zoeken op LinkedIn is het mogelijk om frequente zoekopdrachten op te slaan (saved searches) zodat deze automatisch snel geactiveerd kunnen worden. LinkedIn stuurt ook een notificatie (search alert) bij nieuwe resultaten.
 • Snelheid van de zoekmachine:
  LinkedIn probeert de snelheid van het zoeken op LinkedIn te verbeteren en sneller resultaten weer te geven.

 

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.