30-01-2017 / Ayman van Bregt

LinkedIn heeft recent een nieuw ontwerp van de browserversie geïntroduceerd. Aan het design van het grootste online sociale netwerk voor professionals werden verschillende aanpassingen doorgevoerd, zoals een uitbreiding van LinkedIn Search. De LinkedIn zoekfunctie biedt enkele nieuwe mogelijkheden die in dit artikel worden toegelicht.

LinkedIn zoekfunctie optimaal benutten

In het nieuwe design zijn de filtermogelijkheden van de LinkedIn zoekfunctie verdwenen en is er één zoekvenster overgebleven. Via dit zoekvenster kan er automatisch gezocht worden naar personen, vacatures, bedrijfspagina’s, groepen en universiteiten. In de toekomst zal het ook mogelijk zijn om naar publicaties op LinkedIn te zoeken.

Naast de reguliere werking en resultaten van LinkedIn Search zijn er vijf zoekcommando’s die gebruikt kunnen worden om effectiever te zoeken. Door een zoekopdracht te starten met het zoekcommando en het relevante zoekwoord kan de data op LinkedIn gerichter doorzocht worden. De vijf zoekcommando’s zijn:

  • firstname: Zoeken naar LinkedIn gebruikers op basis van de voornaam;
  • lastname: Zoeken naar LinkedIn gebruikers op basis van de achternaam;
  • title: Zoeken naar LinkedIn gebruikers op basis van de huidige functietitel;
  • company: Zoeken naar LinkedIn gebruikers op basis van de organisatie waar iemand op dit moment werkzaam is;
  • school: Zoeken naar LinkedIn gebruikers op basis van namen van onderwijsinstellingen.

Meer uitleg over het gericht zoeken is te vinden op de LinkedIn Help-pagina.

Mensen die gericht willen zoeken naar personen of vacatures in de LinkedIn Search kunnen gebruik maken van de onderstaande video’s: