14-09-2016 / Ayman van Bregt

Met behulp van Twitter lijsten zijn snel en effectief tweets van specifieke personen te volgen. De ontwikkelde tool Otherside maakt gebruik van Twitter lijsten om de tijdlijn, zoals andere gebruikers deze zien, zichtbaar te maken. In dit artikel een uitleg over de werking van Otherside.

Bekijk de Twitter tijdlijn van andere gebruikers met Otherside

Otherside maakt automatisch een Twitter lijst met daarin de accounts die een gebruiker volgt. Op deze manier is het mogelijk om zelf de Twitter tijdlijn van andere gebruikers te bekijken. Deze oplossing biedt de mogelijkheid om door de ogen van iemand anders Twitter te bekijken, zoals een bekende Nederlander, politicus, sporter maar ook een concurrent of eigen klant. Otherside genereert direct een Twitter tijdlijn van een andere gebruiker door de volgende stappen uit te voeren.

  • Stap 1
    Ga naar Otherside.site, klik op ‘Sign in with Twitter’ en log vervolgens in met het eigen Twitter account.
  • Stap 2
    Kies vervolgens het gewenste Twitter account waarvan je de tijdlijn wilt bekijken zoals de onderstaande afbeelding laat zien:

    bekijk-de-twitter-tijdlijn-van-andere-twitter-gebruikers-met-otherside-2Klik vervolgens op ‘Create List’ om de nieuwe Twitter lijst te maken met hierin de accounts die het opgegeven account volgt.

Het kan nog enkele minuten duren voordat de pagina is gegenereerd. Via Otherside kan tot 5.000 Twitter accounts bekeken worden.