06-06-2018 / Ayman van Bregt

Twitter heeft de afgelopen jaren de transparantie op diverse vlakken aangepakt en verbeterd. De transparantie waarom Twitter advertenties worden vertoond werd vergroot en nu worden specifieke maatregelen genomen voor de weergave van politieke advertenties op Twitter. In dit artikel worden de nieuwe maatregelen voor betere transparantie van politieke advertenties op Twitter toegelicht.

Betere transparantie van politieke advertenties op Twitter

Twitter heeft eind mei een nieuw beleid geïntroduceerd voor politieke campagnes in de Verenigde Staten. Door deze wijzigingen is het voor gebruikers duidelijker welke content politieke advertenties op Twitter zijn. Hiervoor is het beleid aangepast waardoor duidelijk is gedefinieerd wat politieke content is volgens de richtlijnen van Twitter.

Adverteerders die politieke advertenties op Twitter willen publiceren moeten zichzelf identificeren en verklaren gevestigd te zijn in de Verenigde Staten waarmee bijvoorbeeld nepnieuws beter kan worden tegengegaan. De identificatie zal per post geschieden op basis van een postadres in de Verenigde Staten. Buitenlandse gebruikers kunnen geen politieke advertenties op Twitter inkopen gericht op gebruikers in de Verenigde Staten.

Er zijn ook restricties gesteld in het gebruik van een Twitter naam, profielfoto en omslagafbeelding. Tevens moet de website url kloppend verwijzen en contactinformatie bieden. De onderstaande afbeelding geeft meer inzicht in de wijzigingen voor politieke adverteerders:

Meer transparantie van politieke advertenties op Twitter

In 2018 zijn er verkiezingen in de Verenigde Staten waar de nieuwe regels van toepassing zullen zijn. Politieke adverteerders kunnen een aanvraag bij Twitter doen om advertenties te kunnen publiceren.

Meer leren over Twitter en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.