25-12-2017 / Ayman van Bregt

LinkedIn introduceert een nieuwe functie om op de hoogte te blijven van de actualiteit en relevant zakelijk nieuws. De mobiele LinkedIn widget helpt gebruikers om dagelijkshet nieuws dat wordt gedeeld op LinkedIn snel te scannen. Dit artikel zet de mogelijkheden van de LinkedIn widget voor mobiel op een rij.

Volg zakelijk nieuws met de mobiele LinkedIn widget

Het volgen van zakelijk nieuws met de mobiele LinkedIn Widget werkt snel en eenvoudig. Wanneer LinkedIn gebruikers bijvoorbeeld ergens wachten gedurende een lunchpauze of onderweg in het openbaar vervoer biedt de widget een snel overzicht van de belangrijkste actualiteiten. Het instellen van de nieuwe LinkedIn widget werkt relatief eenvoudig voor gebruikers van de officiële LinkedIn app. De mobiele LinkedIn widget is voor iOS- en Android-gebruikers beschikbaar en kan alsvolgt worden geactiveerd:

Mobiele LinkedIn widget voor iOS-gebruikers

  • Swipe naar rechts op het scherm om het ‘Home’-scherm te activeren;
  • Klik op “Edit” om een nieuwe widget toe te voegen;
  • Zoek naar ‘LinkedIn Now’ en kies deze widget.

In het Home-scherm is de LinkedIn Now widget nu zichtbaar en zal het laatste nieuws en relevante actualiteiten weergeven.

 

Mobiele LinkedIn widget voor Android-gebruikers

  • Ga naar een willekeurig scherm op de smartphone waar de widget moet worden toevoegd. Klik vervolgens op deze plek op het scherm;
  • Selecteer LinkedIn en activeer de widget;
  • De widget kan vervolgens worden verplaatst en de grootte ervan worden bepaald in breedte en hoogte om het aantal zichtbare berichten zelf te bepalen.

De Android-widget kan ook worden gebruikt om te zoeken naar onderwerpen, bedrijven en personen.

Mocht de widget niet beschikbaar zijn is het verstandig om de taalinstellingen om te zetten naar Engels. De onderstaande afbeelding geeft inzicht in de mogelijkheden van de LinkedIn widget:

Bijblijven met de mobiele LinkedIn widget

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.