30-01-2012 / Stefan Mooren

Via LinkedIn kun je op de hoogte blijven van de veranderingen in de carrière van je connecties. Deze informatie kan bijvoorbeeld handig zijn om te zien of er ontwikkelingen in je netwerk zijn die je dichter bij een nieuwe opdracht of baan brengen. Daarnaast is het ook gewoon leuk om te zien hoe anderen bezig zijn met hun loopbaan. Dankzij een speciale toepassing kun je snel en overzichtelijk alle carrière veranderingen bekijken die jouw LinkedIn connecties zijn ondergaan. Hieronder wordt uitgelegd hoe het werkt:

Stap 1 – ga naar de toepassing

Klik op de volgende link om naar de pagina van de toepassing te gaan: http://yir.linkedinlabs.com/ Kies vervogens ‘Log in with LinkedIn’.

Stap 2 – Geef de toepassing toegang tot je LinkedIn profiel

Voer het e-mailadres van je LinkedIn profiel en je wachtwoord in en klik op de knop ‘Ok, I’ll Allow It’. Door dit te doen, krijgt de toepassing toegang tot de gegevens van je LinkedIn profiel en bijbehorende netwerk.

Stap 3 – Bekijk het overzicht

Er verschijnt een pagina met een overzicht van alle connecties die het afgelopen jaar een verandering in hun carrière hebben gehad. Door rechts bovenin een ander jaartal te kiezen, kun je de ontwikkelingen van voorgaande jaren bekijken. Klik op de profielfoto van connecties om via hun profielpagina te achterhalen welke ontwikkelingen ze hebben doorgemaakt.

Tip: Job Change Notifier

De toepassing die in dit artikel wordt uitgelegd, laat alleen een jaarlijks overzicht zien. Wil je altijd op de hoogte zijn van de meest recente ontwikkelingen in je LinkedIn netwerk? Maak dan gebruik van de Job Change Notifier.