16-09-2013 / Ayman van Bregt

De gewijzigde algemene voorwaarden van LinkedInPer 12 september zijn de algemene voorwaarden van LinkedIn gewijzigd. LinkedIn vergroot haar doelgroep door het platform open te stellen voor jongere gebruikers vanaf 13 jaar. In dit artikel een overzicht van de belangrijkste aanpassingen aan de algemene voorwaarden van LinkedIn.

De gewijzigde algemene voorwaarden van LinkedIn

De algemene voorwaarden van LinkedIn zijn aangepast.  De voorwaarden regelen het gebruik van het online sociale netwerk voor professionals en vanaf nu zijn (afhankelijk van het land) gebruikers vanaf 13 jaar en ouder toegestaan. LinkedIn wil hiermee ook de nieuwe LinkedIn Universiteitspagina’s ondersteunen. Carrière gerichte jongeren kunnen op deze manier goed gebruik maken van de mogelijkheden van LinkedIn bij hun professionele ontwikkeling gedurende hun studie en de oriëntatie op universiteiten. De leeftijdsaanpassing is per land verschillend en komt op de volgende verdeling neer:

  • Vanaf 14 jaar: Australië, Canada, Duitsland, Spanje, Verenigde Staten en Zuid-Korea;
  • Vanaf 16 jaar: Nederland;
  • Vanaf 18 jaar: China;
  • Vanaf 13 jaar: Alle overige landen die hierboven niet genoemd zijn.

Een samenvatting van de belangrijkste wijzigingen voor jongeren in de algemene voorwaarden van LinkedIn is op deze LinkedIn-pagina te lezen.

In de algemene voorwaarden van LinkedIn zijn er ook aanpassingen voor alle LinkedIn gebruikers. Deze zijn met name gericht op de privacy van data en hoe lang deze opgeslagen wordt. De specifieke aanpassingen aan de privacy policy zijn via deze LinkedIn privacy policy update te lezen.