06-12-2011 / Martijn Baten

De lengte van een Statusupdate op Facebook

Sinds vorige week heeft Facebook de lengte van het aantal toegestane karakters in een statusupdate verhoogt naar meer dan 60.000 tekens. Tot voor kort waren statusupdates gelimiteerd tot 5.000 tekens. Nu kun je als Facebook gebruiker of beheerder van een bedrijfspagina lange berichten plaatsen voor je vrienden of fans.

Overigens is het niet aan te raden om veel gebruik te maken van lange statusupdates. Uit een onderzoek van BuddyMedia blijkt namelijk dat korte statusupdates meer impact hebben, dan lange. Wil je dat je statusupdate meer interactie en betrokkenheid oplevert, dan is het goed om te kijken naar de lengte van je tekst. Je kunt hier meer over lezen in het artikel ‘Effectieve statusupdates op je Facebook bedrijfspagina‘.

Afmetingen van Facebook afbeeldingen

Naast tekst is het ook interessant om te weten welke afmetingen Facebook hanteert voor afbeeldingen. Het gebruik van beeld op Facebook kan zeer ‘sterk’ werken, maar dan is het wel handig om de juiste formaten te gebruiken. De website DreamGrow heeft alle afmetingen in een overzichtelijk document gezet, zodat je deze gemakkelijk kunt raadplegen. Je kunt het overzicht downloaden via deze link.

Afmetingen van afbeeldingen op Facebook