28-10-2013 / Ayman van Bregt

De meest recente updates en uitbreidingen voor LinkedIn mobielLinkedIn heeft de afgelopen week verschillende updates en uitbreidingen doorgevoerd voor het mobiel gebruik van LinkedIn. Zo introduceerde LinkedIn een nieuwe mobiele tool voor recruiters (Recruiter Mobile), kreeg de LinkedIn iPad app een volledig nieuwe update en is de kracht van het LinkedIn netwerk beter geïntegreerd in de iPhone mail met LinkedIn Intro. In dit artikel worden alle recente updates en uitbreidingen voor LinkedIn mobiel op een rij gezet.

Aanpassing LinkedIn iPad app, introductie LinkedIn Intro en Mobile Recruiter

Op dit moment gebruikt 38% – 50% van de LinkedIn gebruikers een mobiel platform (afhankelijk van de regio) om LinkedIn te gebruiken. Uit onderzoek van LinkedIn blijkt ook dat gebruikers van het online sociale netwerk voor professionals die zowel mobiel als een computer gebruiken tot 2,5 keer meer effectief zijn dan gebruikers via alleen een computer (desktop en laptop). Mobiel neemt een steeds belangrijkere rol in voor gebruikers en daarom voert LinkedIn een aantal wijzigingen en nieuwe introducties door voor LinkedIn mobiel.

LinkedIn mobiel aanpassing 1 – Nieuwe LinkedIn iPad app

De nieuwe LinkedIn iPad app heeft een nieuw uiterlijk gekregen, een vernieuwde en meer persoonlijke navigatie, het is eenvoudiger om content te lezen (nieuws en ontwikkelingen) en banen te vinden. De nieuwe LinkedIn iPad app kan gedownload worden in de talen Duits, Engels, Frans, Italiaans, Koreaans, Portugees, Spaans en Turks. Onderstaande afbeelding is de nieuwe startpagina van de nieuwe LinkedIn iPad app:

Nieuwe LinkedIn iPad App

 

LinkedIn mobiel aanpassing 2 – LinkedIn Intro

Doordat veel mobiele gebruikers e-mail onderweg eerst op een mobiele apparaat lezen (4% vier jaar geleden en nu de helft van alle e-mail) heeft LinkedIn een dienst ontwikkeld die geïntegreerd kan worden met Apple Mail voor iPhone gebruikers. LinkedIn Intro laat in de mail die je op een iPhone leest direct informatie zien van het LinkedIn profiel. In de onderstaande video is de werking van LinkedIn Intro te zien. Je kunt LinkedIn Intro activeren op de iPhone door in de iPhone-browser naar intro.linkedin.com te gaan.

 

LinkedIn mobiel aanpassing 3 – Recruiter Mobile

LinkedIn Recruiter Mobile ondersteunt gebruikers van LinkedIn Recruiter. Met Recruiter Mobile kunnen HR-professionals via de mobiele app van LinkedIn mobiel sneller reageren op solliciaties via LinkedIn op vacatures, potentiële kandidaten snel benaderen via LinkedIn InMail en alle LinkedIn profielen direct doorzoeken. Recruiter Mobile is gratis voor de huidige gebruikers van LinkedIn Recruiter. Alle mogelijkheden van Recruiter Mobile zijn in de onderstaande video te zien.

 

Bron afbeelding: LinkedIn