16-10-2012 / Martijn Baten

Aanpassen van de naam van een Facebook bedrijfspagina niet mogelijk

Facebook maakt het binnenkort mogelijk om de naam van bedrijfspagina’s aan te passen. Bedrijfspagina’s met meer dan 200 fans, kunnen tot op heden niet de naam (titel) van de pagina veranderen. Daar lijkt dus binnenkort verandering in te komen volgens de Duitse website socialmedia-blog.de.

Beheerders van een Facebook bedrijfspagina, met meer dan 200 fans, krijgen tot op heden te zien dat aanpassen van de naam niet mogelijk is. Als Facebook de mogelijkheid aan gaat bieden om de naam van je Facebook bedrijfspagina aan te passen zal dit geen eenvoudige procedure zijn. Door het indienen van een officieel bedrijfsdocument (bijvoorbeeld een factuur of uittreksel uit het handelsregister) kan een verzoek ingediend worden bij Facebook om de naam van je bedrijfspagina aan te passen. De mogelijkheid wordt waarschijnlijk geleidelijk ingevoerd en is te vinden via het ‘Administratiepanel’ -> ‘Informatie Bijwerken’ -> ‘Algemene gegevens’ -> ‘Naam’. Onderstaande afbeelding laat zien waar de optie wordt weergegeven op een bedrijfspagina die al van deze mogelijkheid gebruik kan maken.

Aanpassen naam Facebook bedrijfspagina

Het aanpassen van de gebruikersnaam en de link van een Facebook bedrijfspagina kan al langer. In het artikel ‘De link van een Facebook bedrijfspagina aanpassen‘ wordt uitgelegd hoe dit werkt.

Afbeelding: socialmedia-blog.de