22-05-2017 / Ayman van Bregt

Door meer dan 500 miljoen gebruikers op LinkedIn kan het platform gebruikers op verschillende manieren ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan of het ontdekken van zakelijke kansen. Om connecties hierin te betrekken is het belangrijk dat ze oog hebben voor jouw LinkedIn-activiteiten. In dit artikel staan drie tips op een rij om onder de aandacht te komen van je netwerk op LinkedIn en deze vaker te activeren.

3 tips om je LinkedIn netwerk vaker te activeren

Paul Arden schreef ooit ‘If you want to be interesting, be interested’ wat een goede basis is om je LinkedIn netwerk meer te activeren. Om meer aandacht te geven aan jouw connecties, kun je gebruik maken van de ‘My Network tab‘ via de desktop-omgeving of de ‘Notifications-tab’ via mobiele LinkedIn app. LinkedIn geeft via deze functie inzicht in actieve gebruikers in je netwerk zodat je deze gericht aandacht kunt geven.

Tip 1 – Nieuwe functies van LinkedIn gebruikers
Gebruikers die van werkgever zijn veranderd of een nieuwe functie hebben, worden hiermee zichtbaar op LinkedIn. Door ze te feliciteren kan een gesprek aangeknoopt worden om ze om advies te vragen hoe ze deze nieuwe functie hebben weten te bemachtigen en tips hebben om te delen. Mogelijk kunnen ze ook een introductie verzorgen bij de nieuwe organisatie indien van toepassing.

Tip 2 – Bekijk het meest bekeken profiel uit het LinkedIn netwerk
Via de LinkedIn desktop-omgeving is het mogelijk om het meest bekeken profiel uit het LinkedIn netwerk te bekijken (Most viewed profile). Deze persoon heeft een hoge zichtbaarheid op LinkedIn en vermoedelijk een groot netwerk. Door de recente activiteit van deze persoon te bekijken en daarop te reageren kan de zichtbaarheid in het netwerk van deze persoon worden vergroot.

Tip 3 – Breid je LinkedIn netwerk uit
Breid je LinkedIn netwerk uit door scherp te blijven op plekken waar je netwerk kan worden uitgebreid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voormalige collega’s, voormalige studiegenoten, mensen die je tegenkomt op een conferentie, et cetera. Er zijn tal van kansen om het netwerk verder te actualiseren en zo de zicthbaarheid en mogelijke ingangen bij bedrijven en organisaties te vergroten.

Je kunt direct aan de slag met het geven van aandacht aan het LinkedIn netwerk via LinkedIn insights.