12-01-2018 / Martijn Baten

Facebook maakt het mogelijk om alle ontvangen e-mails van het online sociale netwerk online in te zien. Fraudeurs maken met regelmaat gebruik van de tactiek om berichten te versturen die qua opmaak op e-mailberichten van Facebook lijken, om zo identiteitsgegevens te stelen. Gebruikers kunnen vanaf nu officiële e-mails van Facebook valideren.

E-mails van Facebook op echtheid controleren

E-mails van Facebook worden in de meeste gevallen verstuurd vanuit de domeinnaam facebookmail.com. Dit afzendadres wordt bijvoorbeeld gebruikt bij verdachte inlogpogingen of het veranderen van het wachtwoord. Om te kunnen controleren of een e-mailbericht daadwerkelijk van Facebook afkomstig is, introduceert het een nieuwe functie die beschikbaar is in de instellingen van elk account. Door in de browser te gaan naar facebook.com/settings en de ‘Beveiliging & aanmelding’ tab te kiezen, is vanaf nu een overzicht beschikbaar met alle verzonden e-mailmeldingen.

Zelf e-mails van Facebook op echtheid controleren

De nieuwe functie laat niet alleen een overzicht zien met verstuurde beveiliging meldingen, maar ook alle andere e-mailmeldingen die Facebook heeft verstuurd zoals berichtactiviteiten, vermeldingen in berichten, verjaardagen van vrienden, etc.

Hoewel de bekendheid van de nieuwe functie onder gebruikers in eerste instantie beperkt zal zijn, hoopt Facebook gebruikers vanaf nu een gebruiksvriendelijke mogelijkheid te bieden om de echtheid van e-mails van Facebook te controleren. Een toelichting van Facebook is te lezen in deze blogpost.

Meer leren over Facebook en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.