10-01-2012 / Martijn Baten

Bedrijven met een Facebook bedrijfspagina hebben als het goed is ook Facebook gebruikers die fan zijn geworden van hun pagina. Doordat iedereen op Facebook in principe fan kan worden van je pagina, kan het voorkomen dat een bedrijfspagina ongewenste fans heeft. Net als bij een persoonlijk profiel op Facebook waar je mensen kunt verwijderen, is dit ook mogelijk voor bedrijfspagina’s.

Stap 1 – Bezoek je bedrijfspagina

Om een fan te verwijderen moet je eerst naar je eigen bedrijfspagina op Facebook gaan. In het linkermenu van de pagina vind je een korte samenvatting van de statistieken over je bedrijfspagina. Kies voor ‘… vinden dit leuk’ om verder te gaan.

Een korte samenvatting van de statistieken over je bedrijfspagina. Kies voor '... vinden dit leuk'.

Stap 2 – De ‘vind ik leuks’ weergeven

Op de pagina die verschijnt vind je de statistieken over de fans van je bedrijfspagina. Meer over deze statistieken kun je vinden in het artikel ‘Nieuwe statistieken en inzichten voor Facebook bedrijfspagina’s‘. Om verder te gaan met het verwijderen van een fan, kies je rechtsboven op de pagina voor ‘vind ik leuks weergeven’.

De 'vind ik leuks weergeven'

Stap 3 – Een fan verwijderen

Er verschijnt een venster met een lijst van alle fans van je Facebook bedrijfspagina. Om een fan te verwijderen van je pagina, kies je voor het kruisje naast de knop ‘Beheerder maken’ bij een weergegeven fan.

Een fan van een Facebook bedrijfspagina verwijderen

Stap 4 – De fan definitief blokkeren

In het venster wat verschijnt wordt je gevraagd te bevestigen dat je de fan wilt verwijderen van je pagina. Je kunt hier ook aangeven dat je de fan permanent wilt verwijderen van  je Facebook bedrijfspagina. Dit doe je door links onderaan het venster ‘Definitief blokkeren’ aan te vinken. Als je verder wilt, kies dan voor ‘ok’. De fan is vervolgens van de pagina verwijderd.

Een fan definitief blokkeren

 

Meer doen met je Facebook bedrijfspagina?

Een levendige, aantrekkelijke en goed bezochte Facebook bedrijfspagina mede met behulp van Facebook toepassingenOm meer te halen uit je Facebook bedrijfspagina heeft de Nederlandse Social Media Academie het ebook ‘Cursus Facebook bedrijfspagina gevorderden‘ geschreven. In dit ebook leer je door middel van een overzichtelijk stappenplan om een goede aanpak te kiezen voor jouw Facebook bedrijfspagina in combinatie met toepassingen (Facebook apps). Na deze cursus ben je in staat om de door jezelf geformuleerde doelen voor jouw Facebook pagina te realiseren.
Lees verder.