01-11-2013 / Martijn Baten

Facebook App-instellingenWie een profiel heeft op Facebook, heeft waarschijnlijk ook applicaties van andere aanbieders eenvoudig gekoppeld aan het online sociale netwerk. Denk hierbij aan applicaties zoals Spotify, RunKeeper of Slideshare. Dankzij deze koppelingen wordt vaak de gebruikerservaring verrijkt en krijgt de dienst toegang tot bepaalde informatie van je profiel en vrienden. Facebook biedt de mogelijkheid om in één keer de toegang van alle externe websites en applicaties, die aan je profiel zijn gekoppeld, te verwijderen. Veel Facebook-gebruikers kennen deze optie niet of weten deze niet te vinden. In dit artikel vind je een stappenplan om eenvoudig alle Facebook koppelingen met externe applicaties en sites te verwijderen.

[Update] In het artikel ‘Eenvoudig meerdere Facebook apps verwijderen‘ is een bijgewerkte uitleg te vinden over het verwijderen van Facebook koppelingen met externe applicaties en sites. 

Stap 1: Ga naar de Facebook privacyinstellingen

Vanaf de startpagina van Facebook kies je bovenaan in het menu voor de privacysnelkoppelingen. In het menu dat verschijnt kies je onderaan voor de optie ‘Meer instellingen weergeven’ om verder te gaan.

Privacysnelkoppelingen Facebook

Stap 2: Ga naar Apps

Op de pagina die verschijnt vind je de privacyinstellingen van Facebook. In het linkermenu vind je de optie ‘Apps‘. Klik hierop om naar het onderdeel te gaan waar je de toegang van apps en externe websites kunt regelen.

Kies voor 'Apps'

Stap 3: Bekijk de App-instellingen

Op de pagina met ‘App-instellingen’ vind je een overzicht met alle externe applicaties die toegang hebben tot je Facebook-profiel. Per applicatie kun je de toegang afzonderlijk regelen. Wil je in één keer eenvoudig de toegang blokkeren tot alle apps, klik dan bij ‘Apps, plugins, games en websites op Facebook en op andere plaatsen gebruiken?’ op ‘Bewerken’.

Apps die je aan Facebook hebt gekoppeld

Vervolgens kies je in het venster dat verschijnt voor ‘Platform uitschakelen’. Hiermee kun je in één keer alle de Facebook koppelingen verwijderen met externe applicaties waaraan je je Facebook profiel hebt gekoppeld.

Facebook Platform uitschakelen

Meer leren over Facebook en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.