Eenvoudig mobiel solliciteren via LinkedIn mobiel26-08-2013 / Ayman van Bregt

Eenvoudig mobiel solliciteren via LinkedIn mobielSinds afgelopen week is het voor Engelstalige gebruikers van LinkedIn mobiel mogelijk om mobiel te solliciteren. Mobiel solliciteren wordt op deze manier met behulp van LinkedIn mobiele apps voor Apple iOs (iPhone) en Google Android (Play Store) erg makkelijk gemaakt. In dit artikel worden de mogelijkheden van mobiel solliciteren via LinkedIn mobiel uiteengezet aan de hand van de korte handleiding ‘mobiel solliciteren’.

Mobiel solliciteren via LinkedIn mobiel

Omdat 30 procent van de bekeken vacatures op LinkedIn (LinkedIn jobs), worden bekeken via een mobiel device, heeft dit ertoe geleid dat LinkedIn het mogelijk wil maken voor gebruikers om eenvoudig mobiel te kunnen solliciteren. De vernieuwde LinkedIn mobiele applicatie die enkele maanden geleden werd geïntroduceerd heeft ervoor gezorgd dat LinkedIn-gebruikers die nooit via een computer naar vacatures op LinkedIn keken, dit nu wel via LinkedIn mobiel regelmatig doen. Mobiel solliciteren is voor LinkedIn een volgende stap om deze groep LinkedIn-gebruikers van dienst te zijn.

Handleiding mobiel solliciteren via LinkedIn mobiel

Mobiel solliciteren via LinkedIn mobiel kan eenvoudig door de volgende stappen uit te voeren:

 • Vacatures op LinkedIn mobiel zoeken
  Gebruik de LinkedIn mobiele applicatie om te zoeken naar een nieuwe baan of bekijk de gepersonaliseerde aanbevelingen van LinkedIn. Dit zijn suggesties op basis van jouw LinkedIn-profiel. Bij iedere vacature staan twee opties; “Apply” (solliciteren) en “Save Job” (sla de vacature op zodat je deze later nogmaals kunt bekijken).
 • Mobiel solliciteren op een LinkedIn vacature
  Als een geschikte vacature gevonden is kun je op de “Apply”-knop klikken en het eigen LinkedIn-profiel controleren.
 • LinkedIn profiel optimaliseren voor mobiele sollicitatie
  Het LinkedIn profiel kan snel aangepast worden voor de vacature waarop gereageerd wordt. Als het LinkedIn profiel al geschikt is, klik dan op “Next” om verder te gaan.
 • Contactgegevens bevestigen
  Vervolgens dienen de contactgegevens (e-mailadres en telefoonnummer) bevestigd te worden. Deze gegevens worden op basis van het LinkedIn profiel al ingevuld en kunnen, indien gewenst, aangepast worden.
 • Mobiele sollicitatie verzenden
  Alles is nu gereed om de sollicitatie te verzenden. Klik op de “Submit”-knop om de sollicitatie te versturen en LinkedIn zal het bericht bezorgen.

In de onderstaande LinkedIn-slideshare presentatie is een uitleg te vinden voor het solliciteren via LinkedIn mobiel.

Handleiding: Een baan vinden via LinkedIn

LinkedIn benutten voor het vinden van opdrachten of het vinden van een baanDe praktijkgids ‘LinkedIn gevorderden’ leert je om meer te halen uit het LinkedIn-platform als sociaal netwerk en jouw profiel op LinkedIn. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om de kansen te vergroten bij het vinden van een baan via LinkedIn. Met deze praktijkgids ben je in staat om geavanceerde zoekfuncties en toepassingen van LinkedIn te gebruiken bij het vinden van werk (opdracht en/of baan). Deze praktijkgids gaat veel verder dan alleen vacatures op LinkedIn vinden maar juist hoe je zelf kansen kunt creëren. Kortom, zorg dat de baan naar jou toekomt in plaats van dat je er zelf naar moet blijven zoeken.
Koop de NSMA praktijkgids LinkedIn gevorderden in onze webwinkel.