29-10-2017 / Martijn Baten

Facebook voegt nieuwe functies toe voor het eenvoudiger beheren van groepen. Hiermee kunnen beheerders nieuwe leden automatisch verwelkomen met een bericht, zijn verschillende type leden beter herkenbaar door de inzet van badges en is er een aparte profielweergave voor groepen gemaakt. In dit artikel worden de nieuwe functies voor het managen van Facebook groepen toegelicht.

Eenvoudiger managen van Facebook groepen met nieuwe functies

Met Facebook groepen kunnen communities worden gevormd door personen en organisaties samen te brengen op basis van gedeelde onderwerpen en thema’s. Om het voor beheerders van Facebook groepen eenvoudiger te maken om een groep te managen, heeft het online sociale netwerk nieuwe functies ontwikkeld.

Nieuw is een functie voor het automatisch versturen van een welkomstbericht aan nieuwe leden. Tot voor kort moesten beheerders handmatig een bericht schrijven en de persoon hierin taggen. Nieuwe leden worden vanaf nu automatisch getagd in een welkomstbericht wat voor beheerders van Facebook groepen een tijdsbesparing oplevert.

Automatisch taggen in welkomstbericht in Facebook groepen

Ook nieuw zijn badges voor groepsleden. Beheerders, moderators en nieuwe leden zijn vanaf nu eenvoudiger te herkennen aan een badge die wordt weergegeven naast de profielnaam in de Facebook groep. Voor leden van een groep biedt dit mogelijkheid sneller en gemakkelijker contact te leggen met nieuwe groepsleden of een moderator/beheerder.

Om leden van groepen sneller inzicht te geven in wie een ander groepslid is, zijn er profielen speciaal voor groepen gemaakt. Gebruikers die op de naam van een groepslid klikken zien een een korte samenvatting van het persoonlijke Facebook-profiel dat is samengesteld uit publiekelijk beschikbare informatie. Ook zijn gemeenschappelijke vrienden of gezamenlijk bezochte evenementen zichtbaar en kan direct contact worden gelegd door het sturen van een bericht via Facebook Messenger of een vriendschapsverzoek.

Facebook profiel zichtbaar in Facebook groepen

Tot besluit krijgen beheerders van Facebook groepen beter inzicht in de prestaties van hun groep aan de hand van statistieken. Via de ‘Group Insights tool’ kunnen beheerders inzichten en adviezen krijgen op welke tijdstippen groepsleden het meest actief zijn, gebaseerd op interactie binnen de groep uit het verleden. Ook is inzichtelijk waar groepsleden woonachtig zijn. Naast statistieken, kunnen beheerders leden ook gemakkelijker managen door de mogelijkheid om te reageren in een groep per individueel lid in te stellen of door groepsleden uit meerdere groepen tegelijk te verwijderen.

Facebook groep statistieken

Meer leren over Facebook en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.