12-08-2016 / Martijn Baten

Controle Facebook advertenties

Facebook omzeilt vanaf nu advertentieblokkers (ad blockers). Hiermee zorgt Facebook ervoor dat advertenties op het online sociale netwerk zichtbaar blijven, ook wanneer advertentieblokkers actief zijn in de browser. Om Facebook advertenties relevanter te maken krijgen gebruikers wel meer controle.

Facebook advertenties ondanks advertentieblokkers zichtbaar

Advertentieblokkers zijn programma’s die advertenties blokkeren op een computer of een telefoon. Het vertonen van advertenties is voor Facebook de belangrijkste inkomstenbron, het gebruik van het online sociale netwerk is voor gebruikers immers gratis. Omdat het aantal gebruikers van advertentieblokkers sterk is gegroeid in de afgelopen jaren, neemt Facebook nu maatregelen. Per direct worden, wanneer advertentieblokkers actief zijn in de browser, alsnog advertenties vertoond in het nieuwsoverzicht.

Omdat Facebook vanaf nu advertentieblokkers actief omzeilt, introduceert het wel betere hulpmiddelen om de getoonde advertenties af te stemmen op de eigen voorkeuren. Standaard toont Facebook advertenties die zijn afgestemd op de informatie uit het Facebook profiel en acties binnen en buiten Facebook. Via de pagina ‘Advertentievoorkeuren‘ is vanaf nu zelf in te stellen op welke voorkeuren advertenties worden gebaseerd. Onderstaande video laat zien hoe deze advertentievoorkeuren werken binnen de mobiele Facebook app.

 

Voor wie meer wil weten over de werking van Facebook advertenties is een speciale pagina geïntroduceerd met toelichting.