25-09-2015 / Martijn Baten

Adverteerders op Facebook krijgen garantie voor 'volledige zichtbaarheid'

Facebook biedt een garantie aan adverteerders op Facebook dat advertenties 100% vertoond worden aan gebruikers. De garantie wordt op dit moment optioneel aangeboden voor adverteerders op Facebook. In dit artikel wordt de nieuwe optie voor ‘volledige zichtbaarheid’ verder toegelicht.

Adverteerders op Facebook krijgen garantie voor ‘volledige zichtbaarheid’

Facebook komt met de nieuwe mogelijkheid tegemoet aan de zorgen van adverteerders door de opkomst van zogenoemde ‘ad-blockers‘. Dat zijn plugins en applicaties die advertenties op internet verbergen en nu ook op mobiel een grote groei maken. Lange tijd heeft Facebook zich verzet tegen het bieden van garanties, maar aangezien een groot deel van de Facebook advertenties op mobiele apparaten wordt getoond, biedt het online sociale netwerk nu alsnog een alternatief om adverteerders tevreden te houden.

De garantie voor een vertoning van 100% houdt er rekening mee dat een advertentie volledig van boven tot onder is getoond aan een gebruiker (zie onderstaande animatie). Het is onduidelijk of er extra afgerekend moet worden voor de garantie dat 100% van de ingekochte advertenties ook worden getoond. De nieuwe mogelijkheid wordt binnenkort beschikbaar voor adverteerders op Facebook.

100 procent garantie Facebook advertenties

 

Meer tips & tricks over adverteren op Facebook

De Nederlandse Social Media Academie schrijft regelmatig over adverteren op Facebook. De volgende tips & tricks verschenen eerder voor Facebook advertenties: