12-06-2015 / Martijn Baten

Adverteren op Facebook met de Facebook Power Editor

Adverteren op Facebook is een belangrijke manier om onder de aandacht te komen op het online sociale netwerk. Voor wie veel wil adverteren op Facebook is de Facebook Power Editor een prettig hulpmiddel om advertenties te plaatsen en te managen. In dit artikel worden de mogelijkheden van de Facebook Power Editor behandeld.

Effectiever adverteren op Facebook met de Facebook Power Editor

Voor professionele adverteerders is de Facebook Power Editor een hulpmiddel om effectief verschillende advertentiecampagnes te managen in één overzicht. Het grootste voordeel van de Power Editor is dat Facebook advertenties offline bewerkt kunnen worden en vervolgens in één keer geupload worden naar Facebook. Daarnaast helpt de Power Editor bij het gemakkelijk dupliceren van advertenties zodat er een split test gedaan kan worden.

Naar de Facebook Power EditorDe Facebook Power Editor is alleen te gebruiken via de Google Chrome-browser. Gebruikers van Internet Explorer, Firefox of Safari moeten dus overstappen om de Facebook Power Editor te gebruiken. Door naar facebook.com/ads/manage/powereditor te gaan opent de Power Editor direct. Ook via de linkerkolom in de Facebook Ads Manager kun je er komen (zie afbeelding). Wanneer de Facebook Power Editor is geopend klik je bovenaan op ‘Downloaden naar Power Editor’ om de advertentieaccounts te downloaden waar je toegang toe wilt. Acties in de Power Editor worden niet automatisch uitgewisseld met Facebook. Deze dien je achteraf zelf te uploaden naar Facebook.

Menu Facebook Power EditorNa het downloaden van de Facebook advertenties kun je starten met het bewerken en starten van Facebook advertenties. In het menu van de Facebook Power Editor kun je switchen tussen de verschillende weergaven. In het ‘Campagnedashboard’ vind je een overzicht van alle Facebook advertentiecampagnes op jouw account. Onder ‘Advertenties beheren’ vind je een overzicht van alle afzonderlijke campagnes, waarbij een selectie gemaakt kan worden tussen actief en inactieve Facebook advertenties. Verdere menuopties binnen de Power Editor zijn ‘Doelgroepen’ en ‘Afbeeldingenbibliotheek’.

Via de menuoptie ‘advertenties beheren’ kun je starten met adverteren op Facebook of een advertentiecampagne bewerken. Vervolgens kun je hier de advertentiesets en afzonderlijke advertenties aanmaken of verder aanpassen. Wanneer je iets aanpast in de Power Editor verschijnt bovenaan een groene knop om je wijzigingen te uploaden naar Facebook. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat je aanpassingen ook daadwerkelijk door Facebook worden verwerkt.

In het Facebook Helpcentrum is een uitgebreide uitleg te vinden over alle functies van de Facebook Power Editor. Voor wie geen grote aantallen Facebook advertenties hoeft te maken is de Facebook Power Editor een minder prettig hulpmiddel. In dat geval is het handiger om gebruik te maken van de standaard Facebook Ads manager voor adverteren op Facebook.

Meer tips voor Facebook advertenties

De Nederlandse Social Media Academie schrijft regelmatig over adverteren op Facebook. De volgende tips & tricks verschenen eerder voor Facebook advertenties: