28-08-2015 / Martijn Baten

Afmetingen Facebook adverteren

Social media managers die verantwoordelijk zijn voor het adverteren op Facebook krijgen in veel gevallen te maken met verschillende afmetingen en mogelijkheden om advertenties te plaatsen. In dit artikel staan daarom alle recente afmetingen voor advertentieafbeeldingen op Facebook op een rij.

Alle afmetingen voor adverteren op Facebook op een rij

Facebook is een belangrijk kanaal voor bedrijven en organisaties om producten en diensten onder de aandacht te brengen van (potentiële) klanten. Veel merken besteden in toenemende mate een deel van hun advertentiebudget aan het adverteren op Facebook. Dat is ook terug te zien in de recente kwartaalcijfers van Facebook waarbij 3,8 miljoen dollar winst werd gemaakt met adverteren op Facebook. De verwachting is dat bedrijven volgend jaar bijna 35 miljard dollar besteden aan adverteren op social media. Voorlopig zit er dus groei in adverteren op Facebook.

Onderstaande infographic van de website Makeawebsitehub.com geeft voor elke vorm om op Facebook te adverteren de juiste afmetingen. Het helpt bedrijven en organisaties om advertenties zo effectief mogelijk te tonen op verschillende apparaten die gebruikt worden om op Facebook te kijken. Hierbij is het raadzaam om goede, relevante afbeeldingen te gebruiken bij een advertentie. In het artikel ‘Tips voor de juiste afbeelding bij Facebook advertenties‘ staan een aantal praktische tips voor het kiezen van een geschikte afbeelding.

Alle afmetingen voor Facebook adverteren op een rij

Meer tips & tricks over adverteren op Facebook

De Nederlandse Social Media Academie schrijft regelmatig over adverteren op Facebook. De volgende tips & tricks verschenen eerder voor Facebook advertenties: