15-05-2012 / Martijn Baten

Facebook verandert regelmatig de reglementen en voorwaarden voor de verschillende functies die worden aangeboden en hoe gebruikers hier mee om mogen en kunnen gaan. Alle regels waren voor veel gebruikers vaak moeilijk te vinden binnen de site omdat ze verspreid stonden. Sinds kort bundelt Facebook alle reglementen en voorwaarden op één plek zodat er overzicht is voor de Facebook gebruikers.

Via het webadres facebook.com/policies kunnen Facebook gebruikers de algemene voorwaarden vinden en reglementen voor het gebruik van bijvoorbeeld een Facebook bedrijfspagina, advertenties, wedstrijden en betalingen.

De pagina is duidelijk en simpel opgezet zodat gebruikers gemakkelijk de informatie kunnen vinden en raadplegen. In het midden van de pagina zijn de drie hoofdcategorieen te vinden: ‘Statement of Rights and Responsibilities‘, ‘Data Use Policy‘ and ‘Community Standards‘. Deze pagina’s geven gebruikers informatie over privacy, beveiliging van je account en de omgang met gegevens van de Facebook gebruikers.

De Nederlandse Social Media Academie plaatst regelmatig relevante onderdelen uit de reglementen van Facebook. Zo plaatsen we over de nieuwe regels voor een omslagfoto en de regels voor het organiseren van een wedstrijd op een Facebook bedrijfspagina.