06-11-2015 / Martijn Baten

Facebook

Facebook groeit door naar 1,5 miljard gebruikers wereldwijd. Het aantal dagelijks actieve gebruikers groeit naar 1 miljard. Deze week maakte Facebook de kwartaalcijfers bekend over het derde kwartaal. De omzet steeg wederom, van 3,2 miljard vorig jaar naar 4,5 miljard dollar. In dit artikel staan de meest recente cijfers over Facebook op een rij.

Facebook groeit naar 1,5 miljard gebruikers wereldwijd

Maandelijks zijn er volgens Facebook 1,5 miljard gebruikers die inloggen op het online sociale netwerk. Hierin zijn niet de gebruikers van Instagram (400 miljoen maandelijkse gebruikers) en WhatsApp (900 miljoen maandelijkse) meegerekend. Maandelijks gebruiken daarnaast nu 1,39 miljard gebruikers Facebook ook mobiel. Het grote mobiele gebruik van Facebook vertaalt zich ook in de advertentie omzet. Mobiel is goed voor 78 procent van de winst op Facebook advertenties, in vergelijking met 76 procent in het vorig kwartaal.

De omzet van Facebook is hoofdzakelijk afkomstig van advertentieverkopen in de Verenigde Staten. Daarnaast hebben Azië en Europa ook een substantieel aandeel in de Facebook omzet. De Europese advertentieverkopen zorgden voor 25 procent van de omzet. Recentelijk kondigde het online sociale netwerk aan om advertentievormen aan te bieden voor simpele smartphones die onder andere gebruikt worden in opkomende markten als Afrika en Azië. Hiermee wil Facebook het marktaandeel vergroten.

Naast cijfers over het aantal gebruikers en advertenties kondigde Facebook aan dat het een sterke groei heeft doorgemaakt in het aantal bekeken video’s door gebruikers. In het derde kwartaal werden dagelijks 8 miljard video’s bekeken door 500 miljoen gebruikers. Een groei van 100 procent sinds april toen nog 4 miljard video’s werden bekeken op dagelijkse basis. De video’s op Facebook zijn onder andere afkomstig van bedrijven die 1,5 miljoen video’s plaatsen via advertenties en berichten op bedrijfspagina’s in de maand september. Facebook heeft in de afgelopen periode veel geïnvesteerd in de mogelijkheden om video content te bekijken en de concurrentie met diensten als YouTube aan te gaan.

Hieronder is een overzicht te zien met de belangrijkste cijfers over het gebruik van Facebook  die bekend werden gemaakt:

Facebook groeit naar 1,5 miljard gebruikers wereldwijd

Afbeelding: marcopako / Flickr / Creative Commons