24-02-2012 / Martijn Baten

Op Facebookkun je met klantengroepen en/of gelijkgestemden contact onderhouden in een eigen groep. Sinds deze week biedt Facebook met Facebook groepen de mogelijkheid om een omslagfoto te kiezen. Hiermee krijg je als beheerder van een groep meer mogelijkheden om je groep te personaliseren. Hiermee kun je jouw groep meer herkenbaar en onderscheidend te maken.

Standaard omslagafbeelding

Standaard bestaat de nieuwe coverafbeelding uit een verzameling van de profielfoto’s van de groepsleden. De profielfoto’s linken naar de profielen van het betreffende groepslid. Door erop te klikken bezoek je het Facebook-profiel van die persoon.

Nieuwe omslag van Facebook groepen

Eigen omslagafbeelding

Naast de standaard weergave is het mogelijk om als beheerder van een Facebook groep een eigen omslagfoto in te stellen. Je kunt dit doen op de plek van de standaard omslagfoto. Rechtsbovenaan vind je de optie ‘Kies een unieke afbeelding voor je groep’. Vervolgens kun je ervoor kiezen om een afbeelding te uploaden vanaf je computer en deze in te stellen als omslagafbeelding.

Kies een unieke afbeelding voor je groep

Een Facebook groep opzetten

In het artikel ‘Communiceer in een afgesloten omgeving via een Facebook groep‘ kun je een stappenplan vinden voor het aanmaken van een eigen Facebook groep.