11-03-2016 / Martijn Baten

Facebook Live

Facebook Live video’s worden hoger getoond in het nieuwsoverzicht. Met Facebook Live zijn wereldwijd livestreams te volgen van bekende personen en geverifieerde pagina’s. In dit artikel staan de veranderingen met de komst van Facebook Live video’s op een rij.

Facebook Live video’s hoger getoond in Facebook nieuwsoverzicht

In het Facebook nieuwsoverzicht komen de updates van vrienden en bedrijfspagina’s samen. Dat kunnen tekstberichten, afbeeldingen, video’s of gedeelde links zijn. Recentelijk is Facebook Live aan dit rijtje toegevoegd. De functie werd vorige zomer gelanceerd voor iOS in de Verenigde Staten. Sinds februari kunnen ook Android-gebruikers de Facebook Live video’s bekijken en is de functie wereldwijd toegankelijk. De dienst is vergelijkbaar met de live-video app Periscope.

Livestreams worden door Facebook als een nieuwe vorm van content gezien die het online sociale netwerk onder de aandacht wil brengen van gebruikers om hiervan te leren. Daarnaast wil Facebook ervoor zorgen dat gebruikers worden geattendeerd op een Facebook Live video als deze daadwerkelijk live wordt uitgezonden. Volgens Facebook kijken gebruikers 3 keer vaker naar Facebook Live video’s dan naar een reguliere (niet live) video in het nieuwsoverzicht. Facebook stelt dat live video’s vooral interessant en relevant zijn op het moment dat er een uitzending plaatsvindt, in plaats van na afloop.

Facebook Live is op dit moment alleen beschikbaar voor bekende personen en geverifieerde Facebook bedrijfspagina’s. Op basis van deze aanpassing aan het nieuwsoverzicht worden geen grote veranderingen verwacht voor Facebook bedrijfspagina’s.