27-09-2013 / Martijn Baten

Bewerken Facebook statusupdates

Facebook status updates kunnen door gebruikers worden aangepast nadat deze zijn geplaatst. De mogelijkheid werd recent geïntroduceerd door Facebook via een update van de Android applicatie. Het bewerken van Facebook status updates is één van de veelgevraagde toevoegingen aan het online sociale netwerk.

Na de introductie in de Android app, is de mogelijkheid om updates te bewerken ook geïntroduceerd voor de iOS applicatie en de webversie van Facebook. Voor Facebook gebruikers was het al eerder mogelijk om de tekst bewerken van status updates waar een foto bij is geplaatst. In het artikel ‘In twee stappen Facebook statusupdates aanpassen‘ is over deze tekstbewerking een uitleg te vinden. Facebook laat weten dat de mogelijkheid om teksten te bewerken, naast status updates, ook zal worden toegevoegd aan evenementen op Facebook bedrijfspagina’s en fotoalbums.

Facebook status updates bewerken

Om een Facebook status update te kunnen bewerken ga je naar de update toe die je hebt geplaatst. Vervolgens klik je rechts bovenaan de update op het pijltje. In het menu dat verschijnt kies je voor ‘Bewerken…’. De geplaatste tekst kan vervolgens in het tekstveld worden aangepast. Wanneer je gereed bent kies je voor ‘Bewerken voltooid’. De Facebook status update is vanaf nu aangepast en zichtbaar voor anderen.

Het bewerken van een Facebook statusupdate