16-11-2012 / Martijn Baten

Een statusupdate delen vanaf de mobiele site van Facebook

Facebook heeft de optie om statusupdates te delen toegevoegd aan de mobiele site en applicaties. Tot voor kort was het niet mogelijk om via de mobiele functies van Facebook een statusupdate uit het nieuwsoverzicht te delen vanuit het eigen profiel.

De knop om een statusupdate te ‘Delen’ is te vinden naast de opties om de update leuk te vinden via ‘Vind-ik leuk’ of te ‘Reageren’. Het is bij het delen van een statusupdate mogelijk om, net als via een desktop computer of laptop, te kiezen met welke personen de update gedeeld moet worden. Er kan worden gekozen uit ‘Openbaar’, ‘Vrienden’, ‘Alleen ik’ of Facebook lijsten.

Kies met wie je de statusupdate wilt delen op Facebook

Recente cijfers laten zien dat Facebook op dit moment meer vanaf een mobiele telefoon wordt gebruikt, dan vanaf een desktop computer of laptop. Om deze reden investeert Facebook in toenemende mate in de verbetering van de mobiele functies. Het delen van statusupdates door fans of vrienden maakt de zichtbaarheid van deze content groter. De mogelijkheid om dit nu vanaf de mobiele site te kunnen doen is interessant voor de groei in zichtbaarheid. Zeker met het oog op de recente veranderingen in EdgeRank.