19-10-2012 / Martijn Baten

Koppel je Facebook profiel of bedrijfspagina aan Twitter

Facebook statusupdates worden op dit moment niet doorgeplaatst naar Twitter. Gebruikers die een profiel of bedrijfspagina hebben gekoppeld aan hun Twitter-account meldden de afgelopen week dat statusupdates niet meer doorgeplaatst worden. Het probleem lijkt bij Facebook te liggen en helaas is het nog onduidelijk wat de precieze oorzaak is.

Gebruikers die problemen hebben met het doorplaatsen van statusupdates laten weten dat zij alles op de juiste manier hebben gekoppeld met elkaar. Via de pagina facebook.com/twitter kunnen gebruikers een Twitter-account koppelen aan een persoonlijk profiel of bedrijfspagina. In het artikel ‘Koppel je Facebook profiel of bedrijfspagina aan je Twitter-account‘ is meer te lezen over deze werkwijze.

De website The Next Web laat weten dat het heeft geprobeerd contact te zoeken met Facebook om het probleem te melden en de oorzaak te achterhalen. Tot op heden heeft Facebook nog geen antwoord gegeven of een oplossing geboden voor de problemen die gebruikers momenteel ondervinden. Mogelijk hebben de problemen effect op de recente aanpassingen in het EdgeRank algoritme van Facebook. In het artikel ‘Edgerank veranderingen veroorzaken daling in het bereik van Facebook bedrijfspagina’s‘ lees je meer over deze laatste ontwikkelingen.

Een oplossing voor het doorplaatsen van Facebook statusupdates naar Twitter biedt de handige website IFTTT. Met deze online tool kun een koppeling maken tussen een Facebook profiel of bedrijfspagina en een Twitter-account. Voor bedrijfspagina’s heeft de NSMA een zogenoemde ‘recipegemaakt die je eenvoudig kunt installeren (ifttt.com/recipes/62474). De NSMA schreef eerder over de werking van IFTTT in het artikel ‘Twitter berichten automatisch doorplaatsen naar LinkedIn via IFTTT‘.