04-11-2011 / Martijn Baten

Koppel je Facebook profiel of bedrijfspagina aan Twitter

Wil je jouw statusupdates van je Facebook bedrijfspagina of profiel automatisch kunnen doorsturen naar een Twitter-account? Met behulp van een handige instelling binnen Facebook kun je de op Facebook geplaatste updates laten doorsturen naar een Twitter-account. Eerder schreven we al over hoe je een Twitter-account aan een Facebook profiel koppelt. In dit artikel laten we je zien hoe je jouw Facebook activiteiten zichtbaar kunt maken via Twitter.

Stap 1 – Ga naar Facebook

Ga in je webbrowser naar facebook.com/twitter. Dit is het vertrekpunt om statusupdates vanuit Facebook door te sturen naar Twitter.

Stap 2 – Kies voor ‘Link met Twitter’

Op de pagina die verschijnt zie je een overzicht van je persoonlijke profiel en alle bedrijfspagina’s waarvan je beheerder bent. Als je jouw persoonlijke profiel of een bedrijfspagina wilt koppelen aan een Twitter-account klik je op ‘Link met Twitter’.

Link een Facebook Bedrijfspagina aan een Twitter account

Stap 3 – Geef toestemming aan Twitter

Om de koppeling met Twitter mogelijk te maken, vraagt Twitter je om toestemming tot je account. Login met je Twitter-account als je daarmee nog niet bent ingelogd en kies in het venster dat verschijnt voor ‘Authorize app’.

Geef Twitter toegang tot je account

Stap 4 – Aangeven wat je wilt doorsturen

Na het koppelen kun je aangeven wat je allemaal wilt laten doorsturen naar je Twitter-account. Wil je bijvoorbeeld dat alleen jouw statusupdates en links worden doorgestuurd, dan kun je dat hier aan- en uitvinken. Kies als je klaar bent voor ‘Wijzigingen opslaan’.

Instellingen na het koppelen

Ontkoppelen

Wil je stoppen met het doorsturen van je Facebook activiteiten naar Twitter, dan is het mogelijk om je accounts weer te ontkoppelen. Ga hiervoor naar facebook.com/twitter en kies onder het gekoppelde account voor ‘Maak los van Twitter’.  Je profiel of bedrijfspagina is vervolgens direct ontkoppeld.

Meer leren over Twitter en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.