19-04-2013 / Martijn Baten

Facebook Open Groepen

Facebook biedt sinds kort de mogelijkheid om openbare groepen waarvan gebruikers lid zijn op hun tijdlijn te tonen. De Facebook Tijdlijn van gebruikers is recentelijk aangepast en verbeterd om gebruikers te stimuleren meer informatie op hun profiel te tonen. In het artikel ‘Verbeteringen voor de Facebook Tijdlijn (timeline)‘ kun je meer lezen over deze aanpassingen.

Openbare groepen op Facebook Tijdlijn

Gebruikers kunnen op hun vernieuwde tijdlijn aangeven wat hun favoriete muziek, films en boeken zijn. Ook kunnen gebruikers hun fitness-activiteiten via Runkeeper delen of geplaatste foto’s op Instagram. Daar komt nu dus ook de mogelijkheid bij om lidmaatschappen van openbare groepen te delen.

Het zichtbaar maken van het lidmaatschap van groepen op de tijdlijn kan alleen voor ‘openbare groepen’ waar gebruikers zelf lid van zijn. Wanneer een gebruiker is toegevoegd of uitgenodigd is voor een groep, maar dit niet heeft geaccepteerd, is de groep niet zichtbaar op de tijdlijn. Geheime of besloten groepen worden sowieso niet getoond. Het weergeven van groepen op een Facebook tijdlijn kan een beeld schetsen van de interesse van gebruikers en een manier zijn om interessante groepen te vinden.

Afbeelding: via insidefacebook.com